For rektor Marit Gran, begynner det meste å falle på plass. Ferie har hun også rukket i sommer, tross en del på programmet.

– Hva gjør en rektor egentlig når elevene har tatt sommerferie?

– I hovedsak jobbes det med å få klart dokumentasjon. Kompetansebevis og vitnemål skal sendes til alle elevene – det er en stor jobb. Ellers forbereder vi nytt skoleår. I år har det i tillegg vært noe ekstraordinært, med nedpakking av den gamle skolen.

– Hvordan blir det å lede Akershus største videregående?

– Først og fremst er det kjempegøy og et stort privilegium å få gjøre det. Med så flotte rammer har vi alle muligheter til å gi elevene et inspirerende og motiverende læringsmiljø.

– Hva gleder du deg mest til når den nye skolen åpnes?

– Jeg gleder meg aller mest til å si velkommen til de 1300 elevene som kommer for å begynne her torsdag 17. august. Også gleder jeg meg til å se at klasserom og verksteder fylles opp – at skolen tas i bruk.

– Hva er du opptatt av nå?

– Jeg er veldig opptatt av å gjøre den nye skolen klar til åpningen, og at den skal svare til forventninger og forhåpninger. Ellers er jeg opptatt av å skape en skole der alle elever opplever at de blir sett og fulgt opp.

– Hva betyr sommeren for deg?

– Den betyr at jeg kan slappe helt av. Få tid til å gjøre alt det jeg liker å gjøre på fritiden.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Jeg er veldig glad i å reise og reiser en del. Byferie er optimalt, men jeg må nok svare hytta innerst i Kragerø-fjorden. Der er det fred, ro og veldig vakkert. Det å kunne sitte å se utover fjorden på kveldstid, ha besøk av gode venner og familie – det er fantastisk fint.

– Hva har du gjort i ferien?

– Jeg har vært tre uker på hytta i Kragerø. Der har det blitt lesing, litt bading og golfspilling.

– Hva står helst på menyen i sommer?

– I år har det vært veldig deilig med grillet fisk og en god hvitvin til.

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Jeg har mange gode sommerminner fra barndommen. Jeg var så heldig å feriere på en øy utenfor Risør i mange år. Vi bodde på et gammelt gårdsbruk. Jeg husker for eksempel at vi tok nattbad mens det var morild i sjøen. De ga et helt spesielt lysskjær i vannet – veldig stemningsfullt.

– Hvor bader du helst?

– Helst i saltvann hvor jeg kan stupe fra svaberg, men det er alltid deilig med et bad i Hurdalssjøen. Spesielt på sensommeren hvis det er godt og varmt i vannet.

–Beste sommersang?

– Det finnes mange fine sommerhits og sanger, men jeg må nok si «Visa vid vindens ängar» med Olle Adolphson.

– Hvor var din første sommerjobb?

– Det var på Jacobs på Nordstrand, da jeg var rundt 17 år. Jeg pakket pålegg. Tror jeg tjente under ti kroner i timen. Jeg husker at jeg reiste på ferie til Portugal for de pengene.

– Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Det er nok mange personer det hadde vært interessant å være strandet på en øy med. Obama – han er en spennende person. Men som rektor, hadde det vært interessant å få tilbringe tid med kunnskapsministeren vår – Torbjørn Røe Isaksen. Da hadde vi fått god tid til å diskutere utfordringer og muligheter i norsk skole. Utdanningen av unge er det viktigste vi driver med.

Sju kjappe

Leser? Mye, mest romaner

Blir flau av? Trangsynthet og fordommer

Liker å spise? Kan ikke leve uten pasta

Redd for? Kanskje ikke redd, men bekymret for at flere og flere ungdommer opplever angst og depresjoner

Er avhengig av? Å omgås med familie og venner

God til å? Strukturere hverdagen

Drømmer om? Å skape en god skole hvor hver enkelt elev opplever å bli sett!

Fakta Marit Gran

Alder: 63 

Bosted: Eidsvoll

Familie: Mann og tre voksne barn

Er: Rektor ved Jessheim videregående

Interesser: Lesing, gå tur i fjellet og glad i å spille golf

Aktuell med: Åpning av ny skole 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.