Staten har kommet med et høringsforslag til nytt inntektssystem for kommunene. På dette kan Hurdal kommune tape i verste fall 8,2 millioner kroner i året, i beste fall 2,4 millioner.

HØRING

Det var økonomisjef Erland Lundby som informerte Hurdal kommunestyret om hva kommunen kan vente seg hvis nytt inntektssystem blir innført.
Forslaget til endret inntektssystem henger sammen med kommunereformen, og Paul Johan Moltzau fra Sp mente at dette er et pressmiddel myndighetene bruker for å tvinge kommunepolitikerne til å gå inn for sammenslåing.
- Dette fører til forskjell på levekårene i by og bygd, mente han.

FIKK MEDHOLD I SITT SYN

Moltzau mente at omlegging av inntektssystemet nå synes brukt som pressmiddel for vedtak av kommunesammenslåinger. Han mente at med dette tvinges lokalpolitikere til å vedta ny kommunestruktur uten forutsetning for å vite hva de økonomiske konsekvenser blir.
- De foreslåtte omleggingene virker å gi økt sentraliseringseffekt. Dette rammer utkant og distriktskommuner og vil kunne føre til en økt forskjell på levekår i bygd og by, framholdt han.
Han fikk resten av kommunestyret med seg i dette synet, og dermed blir dette innbakt i kommunens høringsuttalelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.