Dette er konklusjonen fra Mattilsynet på Romerike. Etaten går langt i retning av å anbefale at Eidsvoll kobler seg på det planlagte vannverket med Hurdalssjøen som kilde. Men i Eidsvoll er ikke den ideen spesielt forlokkende.

– Vi har ikke noe behov for å melde oss på det prosjektet nå, kommenterer kommunalsjef Tore Ulsund.

Må ha reservevann

Mattilsynet er opptatt av kommunen skal ha sikkerhet for til enhver tid å kunne levere hygienisk drikkevann.

– Vi må ha en godkjent reservevannkilde. Netsjøen er i dag ikke godkjent. Det er vesentlig at kommunen vet om utfordringene når det er et tog som går forbi, sier seksjonssjef Kristin Styrmo i Mattilsynet med klar henvisning til mulighetene fra Hurdalssjøen.

Som EUB har skrevet tidligere, har Mattilsynet kommet med varsel om mulig krav fordi man mener at kommunen både må få en godkjent reservevannkilde og i tillegg foreta utbedringer ved Tisjøen som er hovedkilden.

ØRU-løsning

Varselet kom nettopp etter et møte med de øvrige ØRU-kommunene om et nytt vannverk med vann fra Hurdalssjøen. Ullensaker har allerede vedtatt at framtidig drikkevann skal komme fra Hurdalssjøen, og ØRU ivrer få at andre kommuner skal henge seg på.

– Vannverk er langsiktig planlegging. Regelverk og krav blir strengere. Kommunen må sjøl utrede hva den er best tjent med, men den må ha en reservekilde. Det vanlige er at flere vannverk prøver å hjelpe hverandre, sier Styrmo og henviser til Oslo som samarbeider med Nedre Romerike og til Nes kommunale vannverk som samarbeider med flere, både i egen kommune og i Sør-Odal.

Les også: Først i landet med grønt vann

Løsning før toget går

– Det er ikke bare å stenge et vannverk, slik som en butikk, om det skulle oppstå problemer, sier Styrmo.

– Jeg kan ikke si hva Eidsvoll kommunen må gjøre for at Netsjøen kan bli godkjent reservevannkilde, men det fornuftig av kommunen å finne en løsning før toget går for Hurdalssjøen, sier Styrmo.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.