I stedet for å kaste ting på søppeldynga, gir folk bort det de ikke lenger har bruk for.

Et søk i gis-bort-kategorien på finn.no ga mandag et treff på 334 annonser med ting som gis bort bare på Øvre Romerike.

På landsbasis var det 10.798 gis-bort-annonser. Finn.no opplyser at det er flere som har innredet hele hjem - helt gratis.

I 2014 var det rekordmye som ble gitt bort gjennom finn.no. Men det gjelder å være rask på labben om det dukker opp en annonse med noe man har bruk for.

Hver annonse ligger bare noen få timer før tingen er gitt bort - ja, noen ligger sågar ikke så mye som en time engang.

Det er enkelte kategorier som er mer annonsert enn andre. På toppen troner senger.

LES OGSÅ: Dette huset gis bort mot henting

MØBLER OG INVENTAR

I 2014 var det 17.989 senger som ble gitt bort.

Så kommer hyller, andre møbler og inventar, skap, salongbord, stoler, skrivebord og kommoder.

De tingene som forsvant først, var fra sportskategorien kiting, førstehjelpsutstyr og treblåsere. De lå ikke ute mer enn en time før de var gitt bort. Så kom jaktklær, GPS, andre strengeinstrumenter, biltransporthengere, bassgitarer, tipphengere og senger og madrasser. Ingen av disse lå mer enn seks timer før de fikk ny eier.

I 2014 var det rekordmange gi-bort-annonser på finn.no - 329.444, som er en økning på 19 prosent fra året før og 232 prosent mer enn for fem år siden.

ETT KVARTER SÅ VAR DUSJEN BORTE

Det tok et kvarter fra Odd Gunnar Haugerud på Bøn la ut et dusjkabinett til det var gitt bort.

- Vi ønsket å bli kvitt kabinettet raskest mulig, og det ble vi, sier en fornøyd giver.

På Kløfta sitter Ann-Cathrin Johansen med mormors fine service som hun ikke lenger har verken bruk for eller plass til.

- Mange har tatt kontakt, og nå vurderer jeg hvem som skal få det, eller om jeg eventuelt skal legge det ut for salg, sier Ann- Cathrin.

Martina Fahmy i Hurdal har en sofa hun vil gi bort.

- Vi trenger den ikke lenger, og da tenkte vi at det gjør kanskje noen andre, sier hun.

LES OGSÅ: - Dette er et bra tiltak, og bidrar til gjenbruk av gamle ting

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.