Lørdag ble en kvinne funnet bevisstløs på bakken av forbipasserende. Familien og samboeren bekrefter nå til NTB at det var den tidligere langrennsløperen Ida Eide (30). 

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Ikke noe kriminelt

Eide var deltaker under mosjonsløpet Norgesløpet da hun falt om. Hjerte- og lungeredning ble igangsatt umiddelbart, før hun ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulansen.

Dødsfallet regnes som en ren helsesak, og politiet vil ikke etterforske saken videre.

– Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt,  sier Anne Kathrine Hofseth Gundersen hos Ullensaker politidistrikt. 

– Trist beskjed å få 

 Ull/Kisa som arrangerte Norgesløpet i helga, er naturligvis tynget av det som skjedde på lørdag. 

– Vi er veldig prega av dette her. Som arrangør, er dette den tristeste beskjeden man kan få, forteller Nils Kristen Wiig, arrangør av Norgesløpet.

Wiig kan fortelle at Eide ble funnet et stykke utenfor løypen, men vil ikke spekulere noe i hvorfor. 

– En venninne hadde nådd henne igjen, løpt forbi henne og vinket for å få henne til å bli med. Da hadde Eide bare resignert vinket sin venninne videre, forklarer Wiig. 

Hjertet startet

Eide ble funnet 3,3 kilometer etter start, langs sletta på Industrivegen, mellom brannstasjonen og Hoppensprett barnehage. 

Dette er den eneste strekningen langs den 5 kilometer lange løypa, hvor det er langt mellom løypevaktene, på grunn av den lange strekningen med god sikt.

– Vi har ingen å miste i våre arrangementer. Hvis det er noe å ta lærdom av her så vil vi ta med oss det, men nå går tankene våre til familien og dem rundt henne, sier Wiig. 

Men Eide lå et stykke utenfor løypen, og ble funnet av tilfeldig forbipasserende. Hjerte- og lungeredning ble igangsatt, og en hjertestarter fikk hjertet til å slå før helikopteret hentet henne. 

– Vi håpet hele tiden at det skulle gå bra, og så kom den triste beskjeden i dag om at hun var død, sier Wiig. 

Fakta

  • Norgesløpet var et suksessrikt løpsarrangement på Lillestrøm på 80- og 90-tallet.
  • Stormønstringen forsvant i 1997, men 20 år senere, i 2017, gjenoppsto Norgesløpet på Jessheim.
  • Ull/Kisa Friidrett har inngått en avtale med de opprinnelige arrangørene, Lillestrøm-klubben Minerva, og overtatt rettighetene til merkenavnet Norgesløpet.
  • Løpsarrangementet er tredelt – Norgesløpet på 10 kilometer, Norgesjoggen på den halve distansen samt et barneløp. Løypetraseene i og rundt Jessheim sentrum blir flate og lettløpte, og vil hovedsakelig gå på asfalt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.