Dyrene er heller ikke spesielt fan av å ligge i skje med matfar når de blir fanget. Da er det godt å ha spesialtrente fangemannskaper i «Habberstad Grønt & Grynt». Svinet fikk verken grisebank eller grisejuling. Men dyret ble fanget. Én av vennene hadde griseflaks og slapp unna.

- Utrolig hvor raskt et lass med bacon, ribbe, koteletter og steiker kan være, humrer Atle Gullberg Brustad overfor EUB.

Han og naboene Kjell Kvam, Randi-Harriet Mentveit, Marius Patrik Sjølie, Pål Øyvind Mentveit og Jan Borgar Strømmen, klarte til slutt å fange grisen som la ut på sin helt egen rømningsreise.

- Vi er fem naboer som har gjort det til en tradisjon å ha frilandsgris på sommeren og høsten før de til slutt ender opp som juleribbe og grillmat. I fjor gikk det helt fint. Ingen griser som stakk av. Men i år var det plutselig fire rømlinger. Vi fikk fanget i tre av de innen klokka 23, men så ble det for mørkt til at det var håp for å finne den siste. Den hadde rett og slett griseflaks, smiler Gullberg Brustad.

Grisene går normalt bak strømgjerder, men ikke alle respekterer det like høyt.

- Disse trenger litt mer trening på det før de slipper ut av skuret sitt igjen, sier Gullberg Brustad.

LES OGSÅ: Gris på ville veger

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.