Det er fortsatt ikke avklart hva som skal skje med den over 100 år gamle og slitte demningen i Nord-Fløyta, og dermed også med selve innsjøen.

Rådmannen innstilte overfor lokalpolitikerne på at kommunen ikke skulle påta seg noe ansvar, og anbefalte at sjøen ble tappet ned til opprinnelig nivå, men hovedutvalget for næring, plan og miljø utsatte saken.

Kostnadene for reparasjon eller bygging av ny demning ble i saksutredningen angitt til 9–10 millioner kroner.

– Men kostnadsoverslaget gjaldt en demning i full høyde. Sjøen er allerede nedtappet et par meter, og vi ønsker å vite hva det koster å holde vannstanden på nåværende nivå, sier lederen i hovedutvalget, Olav Resaland (Ap).

– Dessuten er det ikke klart hvem som skal betale for eventuell riving av demningen. Det blir heller ikke billig. Hvis det er NVE som må bære den kostnaden, kan de vel like gjerne legge de pengene inn i et spleiselag med kommunen for å beholde nåværende vannstand i sjøen, sier Resaland som poengterer områdets betydning i rekreasjonsøyemed

Saken ble utsatt til det kostnader og ansvar blir avklart.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.