– Vi er veldig glade for å oppsummere med at det ikke var noen som mistet livet i branner på Øvre Romerike i 2017, kommenterer brannsjef John Arne Karlsen.

Den lokale brann- og redningsetaten må likevel ta seg av mange alvorlig tilfeller av ulykker og sydom.

Totalt bisto etaten ved 12 dødsfall i fjor, men når det gjelder branner, var 2017 blant de bedre årene, både lokalt og nasjonalt.

Totalt omkom 25 personer i branner her i landet i 2017, det laveste antallet på flere tiår.

– Hver enkelt omkommet er selvfølgelig én for mye, men dette er oppsiktsvekkende lavt tall, sier avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

I snitt har det hvert år omkommet 64 personer i branner siden 1979. De laveste antallene som er registrert tidligere år, er 35 omkomne i 2015 og 41 omkomne i 2012.

– Målrettet forebyggende arbeid og brannvernkampanjer er medvirkende årsaker til det lave antallet dødsbranner, mener Madsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.