Arbeiderpartiet hadde sin interne budsjettkonferanse fredag. Der ble det vedtatt å si nei til å innføre eiendomsskatt allerede fra neste år.

- Vi vil ikke redusere tjenestetilbudet, og vil derfor dekke inntektstapet ved bruk av fondsmidler, opplyser partileder Ole Guttorm Brenden til Eidsvoll Ullensaker Blad.

MELDTE SEG UT: Trolig ikke flertall for eiendomsskatt

- Arbeiderpartiet vil at fondet gjenoppbygges gjennom framtidig salg av eiendom.  Hva det blir til med eiendomsskatt i 2019 må vi komme tilbake til. Vi må se hva finansutvalget som nå skal nedsettes, kommer fram til, sier Brenden.

Når Arbeiderpartiet ikke vil stemme for innføring av den ekstra skatten neste år, kommer den ikke til å bli innført. Hele den borgerlige fløya er imot eiendomsskatt. Det samme er deler av Senterpartiet, og da må småpartiene SV og MDG bøye av. De fire partiene til venstre for midten har bundet seg til budsjettenighet for kommende år.

BLÅ MOTSTAND: Høyre er kraftig mot eiendomsskatt

Rådmannen hadde regnet med å få inn 30 millioner kroner i eiendomsskatt neste år. Nå må det beløpet altså tas av kommunens sparepenger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.