– Jeg fikk kontakt med Aina i vår da jeg meldte meg på et lavterskelkurs. Jeg har alltid hatt lyst til å komme opp på en hest, og nå som jeg først har begynt vil jeg ikke slutte, sier Anne Vangen Solberg.

Hun blir fort glad i både dyr og folk, og da det begynte å minke på hestenes matfat ville hun bidra med noe.

– Aina hadde i utgangspunktet ikke lyst til at jeg skulle starte innsamlingsaksjonen av penger til fôr, da hun nok følte litt på at det var tigging, men nå tror jeg hun er sjeleglad for alle bidrag, forklarer hun.

ØNSKER Å DELE

Selv om det har kommet inn flere bidrag skulle Solberg ønske at mange flere engasjerte seg.

– Hvis det kommer inn nok skulle vi mer enn gjerne delt med andre som er i samme situasjon. Jeg tror nok ikke det kommer til å skje, men det er mange dager igjen av spleisen og jeg er evig optimist, forklarer hun.

FINNER IKKE ORD

Selv om hun var skeptisk i starten er Halldén utrolig glad for at enkeltpersoner ønsker å hjelpe henne.

–Dette rører meg så langt inn i hjerterota. Jeg klarer ikke sette ord på hvor mye det betyr for meg, sier en tydelig rørt Halldén.

ER OG BLIR EN HOBBYDRIFT

– Dette er og blir en hobbydrift, og det ser ut til at folk har stor glede av det å ri her hos oss. Det er så stort at folk hjelper meg på denne måten, og det er nesten så jeg ikke klarer å snakke om det uten at jeg begynner å sippe, forteller Halldén.

– Vi skal jo ikke leve av dette, og situasjonen er mye verre for dem som skal det, men det siste jeg ønsker er å avlive friske hester som har mange gode år foran seg, sier hun.

VIKTIG Å SPØRRE OM HJELP

Det er imidlertid ikke bare innsamlingsaksjonen som gir resultater, og Halldén forteller at det har kommet inn flere tips med tanke på mulige løsninger når det kommer til fôr.

– Jeg fikk blant annet inn et tips om beiteområder i Nannestad, men det å flytte hestene dit vil by på en ny kostnad for å få fraktet dem dit. Planen i første omgang blir derfor å undersøke noen beitemuligheter i Eidsvoll, forklarer Halldén som understreker viktigheten av det å spørre om hjelp i slike situasjoner.

– Det er utrolig viktig å spørre om hjelp, og jeg merker at mange mennesker virkelig er villige til å hjelpe, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.