Svarfrist for første inntak videregående opplæring er 19. juli. Akershus fylkeskommune opplyser at manglende svar på tilbud om plass og ventelisteplass vil bli regnet som avslag, og vil kunne medføre at man mister plassen sin. Dette gjelder ikke dersom man har lagt inn forhåndssvar i Vigo.

Her er hele oversikten (Akershus fylkeskommune):

10. juli - melding om utfall fra første inntak

Du kan sjekke om du har kommet inn på førstevalget ditt, ved å klikke deg inn på www.vigo.no. Her svarer du også på tilbudet. Dersom du har oppgitt et mobiltelefonnummer vil du motta en SMS når
inntaket er klart, ellers vil du få svarbrev i posten. Merk deg at dersom du ikke har mottatt verken SMS eller svarbrev, må du likevel logge deg inn på Vigo for å sjekke resultatet av inntaket. Du logger deg inn med MinID.

19. juli - svarfrist første inntak

Manglende svar på tilbud om plass og ventelisteplass vil bli regnet som avslag, og vil kunne medføre at du mister plassen din. Dette gjelder ikke dersom du har lagt inn forhåndssvar i Vigo. Merk deg at dersom du har fått avslag på førstevalget ditt, men ønsker å beholde plassen du har fått tilbud om, må du legge inn svaret «nei til venteliste» i Vigo. Ellers risikerer du å miste denne plassen til fordel for en høyere prioritert plass i neste inntaksrunde.

25. juli - melding om utfall av andre inntak

Du vil motta SMS eller svarbrev bare dersom du får tilbud om ny plass. Også her sjekker du resultatet av inntaket og svarer på tilbudet via Vigo.

1. august - svarfrist andre inntak

Fra 1. august til 1. september er det ingen opprykk fra venteliste før alle søkere med ungdomsrett uten tilbud har fått tilbud om skoleplass.

20. august - skolestart

Tirsdag 20. august er første skoledag for alle de videregående skolene. Nøyaktig tidspunkt for oppmøte finner du i Vigo, og skoleplassen anses som akseptert ved at du takker ja til tilbudet og møter opp på skolen den første uken etter skolestart. Har du ikke anledning til dette må du gi beskjed til skolen om fraværet, ellers vil plassen gå til en annen søker.

LES OGSÅ: Alle vgs-elever skal ha PCKlikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.