Fotograf Camilla Paulsen er ikke bare fotograf. Hun restaurerer og fargelegger også gamle bilder.

På veggen henger et gammelt svart/hvitt-bilde av hennes oldefar, som har fått friske farger.

– Jeg syns det er veldig morsomt å gi nytt liv til gamle bilder, sier fotografen.

Paulsen syns det er viktig å ta vare på gamle bilder og gamle minner. Dette begynte hun med da hun jobbet for det kjente studio Sjøwall i Oslo.

– Jeg hadde mye reproduksjoner der, og fikk sansen for det. Det er koselig å redde gamle bilder som noen bare har ett av, og det er kanskje vannskadd, sier Paulsen.

LES OGSÅ:Julemarked i Sundet

Selger ingenting

På døren til Fabel Studio i Sundet står det «åpent etter avtale». Det er fordi Paulsen bare har et studio her. Hun selger ingen produkter fra lokalet, så det er lite drop-in. Kundene får hun gjennom sosiale medier.

– Det har vært overraskende bra pågang. I starten var det mest venner og bekjente, men nå har det begynt å komme flere og flere kunder. Jeg har en god magefølelse på dette, forteller Paulsen.

Atmosfære i sundet

Firmaet startet hun for fire år siden, men det er først nå fotografen har fått eget studio.

Paulsen sier at hun kunne valgt å ha studioet på Råholt, der det sannsynligvis er mer trøkk. Men hun ville gjerne være i Sundet, på grunn av atmosfæren.

– Jeg er veldig opptatt av det visuelle, og det er mange ting jeg liker med Sundet. Det har sjarm og sjel, og gamle fine bygninger jeg blir inspirert av, sier Paulsen.

Hun har tenkt til å bli værende her en stund.

Paulsen har to års utdanning fra fotolinja på Norges Kreative Høyskole (Nå Høyskolen Kristiania) i Oslo. Hun bodde i Oslo mens hun studerte. Men Paulsen kommer opprinnelig fra Enebakk, og da hun var ferdig med utdannelsen ville hun ut på landet igjen. Da flyttet hun til Råholt.

LES OGSÅ: Ingen behøver å slukke lyset

Gamlemåten

Paulsen leker med flere utradisjonelle tanker. I dag leveres nesten alle fotografier på digitale filer. Ikke at det kommer til å bli borte, men Paulsen har lyst til å gå mer tilbake til gamlemåten, med bilder framkalt på trykk. Altså den typen man henger på veggen, i stedet for å se dem på en skjerm.

– Jeg tror man kunne fått mer ut av det, sier hun.

fakta:

  • Digital reparering av et fysisk skadet bilde.
  • Fjerning av skitt og rifter.
  • Fargelegging av svart/hvitt-bilde.
  • Fargekorreksjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.