Kingsley Ofodeme flyttet fra Nigeria til Råholt for ni år siden. Han er glad i mat fra hjemlandet, og gikk lei av å reise til Oslo for å handle.

Ofodeme vet at det er mange mennesker fra forskjellige nasjonaliteter som måtte gjøre det samme for å finne mat fra hjemlandet sitt. Derfor fikk han lyst til å gi folk et tilbud som er mye nærmere.

– Jeg fikk en tanke i hodet, og hadde flaks og fant ledige lokaler her, sier Ofodeme.

interkontinental

Nå har han åpnet sin egen butikk på Råholt, Rapkon Markets, hvor han selger mat fra land over hele verden.

– Nå er det for det meste afrikanske varer, men vi har også fra land i Sør-Amerika. I løpet av måneden skal vi få inn varer fra Asia og Karibia, forteller Ofodeme.

I tillegg til matvarer, har han kosmetikk og hårprodukter fra nasjoner et godt stykke utenfor Norge.

– Vi har interkontinental mat og kosmetikk, og har blant annet produkter til afrofrisyrer, sier butikkeieren.

Det er også mulig å overføre penger til andre nasjoner via butikken.

Alternativ til sentrene

Kingsley Ofodeme sier at folk fra Råholt har vært støttende i oppstarten av butikken, men håper at lokalbefolkningen i hele Eidsvoll vil benytte seg av butikken.

– Jeg vet at mange virkelig trenger denne butikken, men for å overleve er vi avhengig av at folk handler her, sier han.

Ofodeme skal også selge norske varer i butikken, og håper å kunne være et alternativ for dem som syns det blir for langt å gå til sentrene, eller trenger noe utenom ordinær åpningstid.

– Vi er jo en slags kiosk, så vi er åpne hver dag, sier Ofodeme.

Uteplassen

Ofodeme frir også til dem som har vokst opp med teiekiosken, og sier at han har søkt kommunen om å ha sitteplasser utenfor.

– Vi må se an hva kommunen mener, men vi vil ta vare på minnene som er her, sier Ofodeme, og sikter til den karakteristiske uteplassen og de hvite steinene.

Det var egentlig meningen at Ofodeme og Rapkon Markets skulle ha en liten åpningsseremoni med grillmat for kundene sine, men har måttet utsette det på grunn av dårlig vær.

– Det blir så fort været tillater det, sier Ofodeme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.