På det 82 mål store jordet mellom Dølivegen og Dølihagen på Jessheim vil Conceptor Bolig bygge 800 blokkleiligheter. Første byggetrinn skal inneholde to blokker på fem og seks etasjer med i alt 109 ett-, to- og treroms leiligheter.

– Salgsstart for første byggetrinn blir trolig i juni. Prisene er ikke satt ennå, men vi ser for oss fra 1,5 millioner for ettromsleilighetene. Da får mange som leier nå, råd til å kjøpe, sier megler Jonas Mjåvatn i Eiendomsmegler1.

– Når starter innflyttingen?

– Det avhenger av salget, men jeg er ganske trygg på at det blir i 2020, påpeker han.

BOLIGER OG NÆRING

Jessheim sør er ferdig regulert og skal i tillegg til boliger inneholde 3.000 kvadratmeter detaljhandel, og 10.000 kvadratmeter plasskrevende handel. Rema 1000 har allerede signert avtale, og Conceptor Bolig er i gang med å finne andre leietakere.

OSLO AIRPORT CITY: Vil bygge stort badeland på Gardermoen

– Vi satser her fordi veksten på Jessheim vil fortsette i mange år, nærhet til Oslo, flyplassen og Gardermoen næringspark – samt at Jessheim by har blitt så stor og attraktiv at den vokser av seg selv, sier prosjektleder Stig Ø. Kvarsnes i Conceptor Bolig.

MANGE ÅR FREMOVER

Utbyggingen vil pågå i flere år.

– Siste byggetrinn er planlagt i ferdig i 2028. Vi har kjøpt tomt fra en grunneier, som representerer seg selv og en annen grunneier. Conceptor Bolig eier 100 prosent av prosjektet, sier han.

– Har flere enn Rema 1000 signert for næringslokaler?

– Ja, men vi kan kun gå offentlig ut med dem nå. Det er stor interesse for å drive virksomhet her, påpeker han.

STATLIGE ARBEIDSPLASSER: Ordføreren vil ha NRK til Jessheim

– Hva må dere bygge av infrastruktur i tillegg til blokkene?

– Rundkjøring på Dølivegen og med veier inn i vårt prosjekt, interne veier, elvepark og sentralpark. Vi stiller også med økonomisk bidrag til utbedring av dagens rundkjøring i krysset Trondheimsvegen/Dølivegen, sier Kvarsnes.

MILLIARDER

Å bygge 800 leiligheter og infrastruktur koster mange penger.

– Vi snakker om milliarder som skal investeres og omsettes, sier strategisk rådgiver og ansvarlig for kommunikasjon Bjørn Richard Johansen i Conceptor Bolig.

- Ullensaker og Eidsvoll er spennende områder og vi jakter på flere gode beliggenheter å utvikle, påpeker adm. dir i Conceptor Bolig Lasse Skjelbred.

Selskapet har 2.400 leiligheter under utvikling i Inter City-området, inkludert Jessheim Sør.

- BRA FOR JESSHEIM

Ole Semming Wiig er glad for utbyggingen på Jessheim Sør, og har tro på prosjektet. Allerede i 2012 presenterte han Byporten, der blokkene var formet som ordet Jessheim. Siden da har Conceptor tatt over roret. 

– Vi har her fått den utviklingen som er riktig og bra for Jessheim. Conceptor er et godt selskap for utbyggingen, og jeg har sansen for måten de jobber på. Jeg tror dette blir et veldig bra område, og en naturlig utvikling av byen, sier han. 

Semming Wiig mener også man må se Jessheim som en helhet.

– Å ha en matbutikk eller to her er riktig så beboerne slipper å kjøre til sentrum bare for å kjøpe mat. Da sparer man byen for trafikk, sier han.

– Hva med grunnforholdene?

– Ekspertene som har foretatt grunnundersøkelser sier det er greit å bygge der. Jeg har dessuten sansen for at arkitektene har tegnet inn en elvepark i forbindelse med bekken som renner over eiendommen. En slik fin detalj er bra og det gir ekstra kvaliteter til området, sier han. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.