– Ti dager med jogging og salatmiddager, med andre ord?

– Nei, god folkehelse er så mye mer enn bare å løpe og spise sunt. Her handler det om å trives, være sosial sammen med andre mennesker, kanskje til og møte folk man ikke kjenner fra før, sier Ullensaker kommunes folkehelsekoordinator Ingrid Bergande.

NOE FOR ALLE

Folkehelseuka er for alle, noe Bergande understreker.

– God helse er så mye, og det starter fra tidlig alder. Uken har aktiviteter som gjenspeiler dette. I en kommune som Ullensaker med 3000 nye innbyggere hvert år, kan folkehelseuka være en fin arena for å danne sosiale nettverk. Programmet er organisert, men vi oppfordrer også til å drive uorganiserte aktiviteter denne uka og dele bilder med oss som viser folkehelse i praksis. Bruk #FolkehelseUllensaker og bli med i trekningen av gavekort på kulturhuset, oppfordrer hun.

Folkehelseuka åpner som vanlig med rullatorfestivalen i Romsaasparken, i år fredag 8. juni. Deretter går det slag i slag over hele kommunen. I Jessheim by gjøres det klart til barnefestival, byfest, idrettens dag. Bo- og aktivitetssentrene har sitt program som før, og det er lagt opp til et variert program til sluttsignalet går søndag 17. juni.

FRIVILLIG

– Er alle aktiviteter i kommunal regi?

– Nei, det har vi ingen mulighet til å klare. Uten lag og foreninger som legger ned masse frivillig arbeid, hadde det ikke blitt noen folkehelseuke. Vi er svært takknemlige for den jobben disse lagene gjør, påpeker Ingrid Bergande..

– Koster det noe å være med på disse aktivitetene?

– De aller fleste aktivitetene er gratis, det er noe vi bestreber oss på å få til. Hensikten er å få med så mange mennesker som mulig, og da skal ikke familieøkonomien sette en stopper for deltakelse, sier Bergande og henviser til Bua – låneordningen i kommunen.

– Der kan folk låne diverse sportsutstyr gratis slik at barn og voksne kan prøve seg på aktiviteter uten å måtte kjøpe dyrt utstyr.

– Er folk utenfra også invitert?

– Ja, hvor du bor spiller ingen rolle. Det viktigste er at du kommer deg ut og gjør noe sammen med andre mennesker. Å ha det godt sosialt er også god folkehelse, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.