Irene Furulund fra Ullensaker jobber som farmasøyt hos Norsk Medisinaldepot i Oslo. Gjennom sitt styreverv i Norges Bygdekvinnelag har Furulund bidratt til å støtte kvinnelige småbønder og deres familier i Mosambik som dyrker cashew-nøtter, sesamfrø og avlinger på en bærekraftig måte, skriver Bygdekvinnelaget.

Som vinner av prisen «Planeten vår», tildeles også Irene Furulund stipendpenger på 40.000 kroner (5.000 dollar). Stipendpengene har Furulund valgt å gi til Norges Bygdekvinnelag, øremerket prosjektet i Mosambik.

LES OGSÅ: Å være kvinne i lokalpolitikken i møte med hersketeknikker og harselering

Hjelp til å klare seg selv

I begrunnelsen fra McKesson, forklares det at Furulund og medlemmene i Norges Bygdekvinnelag gjør en viktig innsats med å samle inn midler til småbønder i Mosambik, samtidig som de formidler kunnskap om situasjonen for bønder i Mosambik til mennesker i Norge. 

– Det er viktig at den vestlige delen av verden er med og hjelper slik at den fattige del av verden blir mer i stand til å å bli uavhengig og klare seg selv, sier Furulund til Bygdekvinnelaget.

Mange kjenner også Furulund fra lokalpolitikken og Ullensaker Arbeiderparti.

– Vi har en forståelse av at hjelper man en kvinne, så hjelper man en hel familie, og et helt lokalsamfunn. Derfor mener jeg det er viktig å trekke kvinnene med i prosjektet slik at de får muligheten til å tilegne seg kunnskap og får mulighet til å eie eget land å dyrke, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.