Skolenes miljø var tema da elevene fra Nannestad-skolene var samlet til Elevenes kommunestyre (Ekom).

Kommunestyret har bedt om at det utredes en innføring av en meldefunksjon på skolens hjemmesider, og ba i kommunestyremøtet i desember 2017 administrasjonen i kommunen om å utrede en såkalt «mobbeknapp». Saken skal behandles i oppvekst- og kulturutvalget etter en høring i Ekom.

Av kommunene på Øvre Romerike er det bare Ullensaker kommune som så langt har innført meldeknapp på skolenes hjemmesider.

FLERTALL

Det var til slutt Nannestad ungdomsskoles (NUS) forslag som fikk flertall, men det skjedde ikke uten hard debatt. NUS foreslo å innføre en meldeknapp, men med noen tillegg i forhold til rådmannens forslag.

– Jeg er for meldeknapp, men den kommer trolig til å bli lite brukt. Men hvis det kan hjelpe én eller to, så er jo det positivt, sier Jørgen Ruud fra 10. trinn.

NUS foreslår blant annet at man gjør det mulig å melde inn navn og klasse slik at man ikke skal kunne misbruke meldingsknappen.

– Vi mener også lærerne skal sjekke meldingene ukentlig, for å være på vakt og følge opp. Alle saker skal også behandles etter paragraf 9A i Opplæringsloven, sier Ruud.

NOEN IMOT

Under debatten kom det også fram mange argumenter imot en meldingstjeneste på skolen hjemmesider.

– Jeg tror ikke så mange vil bruke den uansett. Mange ønsker jo ikke å melde inn slike saker på internett. Man vet ikke hva som skjer etter hvert, og konsekvensene av å melde fra på denne måten. Jeg tror heller på å si ifra til en lærer eller en venn, eller til familien, sier Selma Hazem Abdulla.

Karl Henrik Laache, varaordfører og leder for oppvekst- og kulturutvalget, påpeker at det mange måter man kan melde ifra om at man ikke har et trygt og godt skolemiljø.

– Det viktige er at alle føler de har en mulighet til å melde ifra til noen om at de ikke har det bra på skolen, sier Laache.

Han opplyser at saken kommer nå til oppvekst- og kulturutvalget så fort som mulig.

LES OGSÅ: Kulturskoleelever med dramatikk og spenning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.