– I vinter ble det en del lange turer opp Borhaugskampen, Smørrkollen og andre topper i Nordåsen med 30 kilo tung sekk de siste ukene før jeg kanskje skulle stå på Lindesnes som én av de 14, sier Pay til EUB. I tillegg har han solid erfaring fra fotballbanen, både som spiller og lagleder i årene han hadde i Bjerke IL.

– Sammen med Vålerenga-keeper Bolt (Øyvind Boltof, journ.anm.) etablerte vi raskt en gruppekultur hvor alle bidro over evne, hjalp hverandre og det ble mye god garderobekultur mellom kampene, sier Pay.

Semifinalene i 71 grader nord sendes tirsdag og torsdag denne uka. 6 av 14 deltakere kjemper om finaleplasser.

– Hvordan har eventyret vært?

– Over alle forventninger. Jeg gikk inn i 71 grader nord med forventninger om at de andre deltakerne ville være opptatt av å redde seg selv, at det ville være mye spill fra dag én, allianser og falske personer. I stedet har det blitt en rekke beinharde turer med veldig fine folk, så før semifinalen starter kan jeg si at det definitivt har vært et herlig eventyr å være med på, sier Pay.

Sterkeste laget

Underveis i programmet har lag Lindesnes flere ganger vært sterkere enn lag Nordkapp.

– Men som lagleder må man bygge det sosiale i laget så hver person får mer motivasjon og sterkere moral. Se på etappe fire for eksempel. Der klarte jeg som lagleder å rote bort ledelsen ved å glemme koordinatene, men laget brukte null energi på å klage. De aksepterte situasjonen og ga alt opp den siste bakken. Det betalte seg. Vi vant helt på tampen, forteller Pay. Han sier deltakerne nå på slutten av den lange turen merker at flere er slitne.

– Produsenten har sagt at det aldri før har vært så mange av de sterkeste så langt, sier Pay.

Får hjelp av trekkunder

– Hva er ditt beste minne?

– Så langt er det etappe 8. Da besteg vi Øksfjordjøkelen og jeg fikk endelig kjøre på ski nedover. Det var helt fantastisk vær og føre. En uvirkelig bra dag, sier Pay.

– Og det verste?

– Det må nok være femte etappe, da jeg ut av det blå måtte gå over til det andre laget, være med på å tape en gjettekonkurranse og til slutt ble ofret av mitt nye lag på valget. Glad jeg ikke røyk i den utslagsduellen, sier Pay.

– Semifinalen er tradisjonen tro en lang og tung etappe. Med ski og pulker skal deltakerne få hjelp av trekkhunder over et fjellparti i Finnmark, sier Marianne Aambø, seniorkommunikasjonsrådgiver i Discovery Networks Norway AS.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.