Janka Holstad (44) fikk 35 av medlemmenes stemmer, mot Eva Gullichsens 27 stemmer på nominasjonsmøtet onsdag kveld.

- Dette er en stor tillit, og jeg gleder meg og er samtidig full av ærefrykt. Jeg vet det er mye jobb som venter, men har stor tro på at vi kan farge Ullensaker rødt, sier Janka Holstad.

tydeligere politikk

- Det er borgerlig styre på tredje perioden i Ullensaker, hvordan skal dere gjøre det?

- Vi må bli bedre på å vise fram Aps politikk for innbyggerne og være tydeligere på hva som er opposisjonens alternativer. Ullensaker er et godt sted å bo, men vi tror vår politikk vil gjøre kommunen enda bedre, sier Holstad.

Hun mener det er realistisk at Ap kan ende opp med ordførerklubba.

- Vi satt med makta i mange år før de borgerlig tok over, så det går an å snu en politisk retning. Det er flere elementer som bidrar til at Ap nå kan ta mere plass i Ullensakerpolitikken. Blant annet går vår godt likte ordfører Harald Espelund av, samtidig som Ap opplever en fornyelse med mange nye og engasjerte personer på lista som er veldig motiverte for å formidle politikken vår, sier Holstad.

forebygging rød tråd

- Hva konkret vil dere forandre?

- Vi vil begynne med å styrke skolene, slik vårt budsjettforslag for 2015 viser. Mange store utfordringer er knyttet til unge som har falt ut av skolen, som økt sosialhjelp, arbeidsledighet og at de unge ikke klarer å etablere seg i egne boliger. Det er kjempedyrt både å leie og eie i Ullensaker. Vår klare røde tråd er å styrke områdene for barn og unge. Det er her livsløpet i forebyggende arbeid starter, sier Holstad.

bekymret for høy gjeld

Hun er også bekymret for kommunens høye gjeld.

- For å få til mer som gagner alle innbyggerne, sier vi ja til skatt på næringseiendom. Jeg mener at de som får stor gevinst og nytte av å etablere seg i Ullensaker nær Gardermoen skal være med å bidra med litt mer, slik at vi får muligheten til å gjøre det bedre for alle.

NYE DØRER ÅPNES

Eva Gullichsen (60) ble foreslått til førsteplassen på møtet, men trakk seg fra lista da toppen glapp.

- Jeg nådde ikke opp, demokratiet har talt og jeg tar avgjørelsen til etterretning. Jeg er overbevist om at mannskapet på lista er dyktige og ambisiøse mennesker som ønsker å gjøre en innsats for Ullensaker. Jeg ønsker dem lykke til, sier Eva Gullichsen.

Hun har vært med i lokalpolitikken siden 1987, og er inne i sin andre periode i kommunestyret, der hun denne perioden er Aps gruppeleder.

- Jeg har andre ting å strekke meg etter, og når en dør lukkes åpner det seg gjerne en ny, fastslår Gullichsen.

Det var 62 stemmeberettigede på nominasjonsmøtet, der nominasjonskomiteens øvrige liste ble enstemmig vedtatt.

Ullensaker Aps liste ved kommunevalget i 2015:

1. Janka Holstad

2. Eivind Schumacher

3. Arne Arnesen

4. Irene Furulund

5. Asbjørn Gundersen

6. Lena Lund

7. Linda Tveit

8. Magnus Bengtson

9. Toril Håkonsen

10. Per-Egil Hagalia

11. Beathe Christensen

12. Åge Hamang

13. Britt Knutsen

14. Mohammad Anjum

15. El-Chelebi Emell

16. Svein Tore Olsen

17. Sonja Gangåssæter

18. Kristoffer Håkonsen

19. Karen Håkonsen

20. Håvard Uhlen

21. Linn Therese Andreassen

22. Vinjar Tufte

23. Eli Sundseth

24. Ola Flem

25. Bjørg Nitteberg Sørensen

26. Saif Rehman

27. Solveig Hjelpdal

28. Torleif Sjøli

29. Unni Lisbeth Lundberg

30. Carl Otto Saugen

31. Bente Hofsløkken

32. Singh Gurdev

33. Solveig-Therese Ingvaldsen

34. Reidar Hansen

35. Anne Berit Berntsen Moen

36. Aleksander Dahl

37. Hege Vaaler

38. Erland Hellebø

39. Ursula Winje

40. Kumar Rakesh Bhardwaj

41. Monica J Steen

42. Jalil Vahedi

43. Ingrid Mundal

44. Geir Ove Flindrum

45. Mona Grytøyr

46. Øyvind Straume

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.