De kan i framtida få økt arealbehov i forbindelse med utvikling av stasjonsområdet og økt kapasitet på jernbanenettet. Nå ber Jernbaneverket om at dette tas hensyn til i arbeidet med sentrumsplanen.

Hittil er det kommet inn merknader og innspill fra ni forskjellige aktører i forbindelse med områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum. Fristen for uttalelser utløper 19. august.

- Eidsvoll stasjon er en viktig stasjon med mange reisende, og det er ønskelig å ha et tilfredsstillende tilbud for parkering på denne. Det er viktig at det i en framtidig situasjon tas hensyn til en god trafikktilkomst til stasjonen fra øst over Sundbrua og videre langs småbåthavna mot Skibladner-brygga. I dette området må det også være et tilstrekkelig vegsystem, og fortausløsning bør vurderes i gateplan. Det bør samtidig ses på sykkelveg og arealer til sykkelparkering på stasjonens østside, skriver Jernbaneverket i sin uttalelse. De understreker videre at det er ønskelig at boliger og arbeidsplasser etableres nær kollektivknutepunkt for å få til en ønsket knutepunkts- og byutvikling.

LES OGSÅ: Ordføreren: - Flere boliger vil gi utvikling i næringslivet i Sundet

Her er noen andre innspill

Her følger i korte trekk flere av de øvrige høringsuttalelsene:

Planavgrensningen bør ta med seg krysset inn til den gamle jernbanebrua. Der bør vi alle som jobber med denne planen ha ønske om å utvikle en rundkjøring eller fil for avkjøring. Arbeidet bør også vurdere å endre kjøreretningen på brua over Vorma, skriver Chriss A. Brohaug.

Ruter mener man i denne planen bør se videre på om det fortsatt er ønskelig med buss i Sundgata, og da hvor bussen skal snu og hvor den skal regulere fram til neste avgang. Videre bør det sees på hvor holdeplassene lokaliseres i henhold til Ruters prinsipper og kommunens ønsker, skriver Ruter.

Prost Krags Veg bør utvikles til kommunal standard. Alle veger innen planområdet bør overføres kommunen, og driftes helhetlig basert på kommunale retningslinjer. Sundgata bør omreguleres fra å føre trafikk i flere retninger til å være en enveiskjørt gate fra Vilberg skole ned til Sundbrua. Lavspent og høyspent ledningsnett innenfor planområdet skal legges i kabel, skriver en annen.

Det er kjent flere kulturminner i Vorma, innenfor eller i nær tilknytning til planområdet. Fylkesrådmannen har forutsatt overfor kommunen at disse blir ivaretatt i det videre planarbeidet, skriver fylkeskommunen.

LES OGSÅ: Forhandler om bygging ved Eidsvoll stasjon

Ber om flere uttalelser

- Vi håper det kommer inn flere før fristen for uttalelser er omme 19. august. Saksgangen blir først å besvare de innkomne merknadene, som deretter legges fram for politisk behandling og fastsetting. Parallelt vil det jobbes med utredninger i henhold til. tema som er omtalt i planprogrammet, sier arealplanlegger Geir Sunde Levang i Eidsvoll kommune.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.