Fire tvister står for domstolene etter renseanleggskandalen i Bårlidalen.

– Mot Lunder & Aas, Goodtech som har gått til sak mot kommunen, Purac, mot HR Prosjekt. Ankesaken mot Lunder & Aas er ikke berammet, sier advokat Steinar Mageli i Advokatfirmaet Mageli ANS. I dommen som ble avsagt i Øvre Romerike tingrett ble Lunder & Aas tilkjent vel fire millioner kroner, samt saksomkostninger på én million.

– Det lar seg ikke gjøre å si noe om tidsperspektivet. I flere av sakene arbeides det med å se på muligheter for avslutning uten rettsforhandlinger, sier Steinar Mageli. På spørsmål om hva advokatutgiftene for kommunen beløper seg til etter renseanleggskandalen svarer rådmannen at det dreier seg om 7,2 millioner fra 2015 til 1. februar 2018.

– Dette gjelder generell bistand i saken og oppfølging av de spesifikke tvistesakene, sier Knut Haugestad. Oppgraderingen av renseanlegget har blitt flere titalls millioner dyrere enn planlagt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.