Politihøgskolen i Oslo holder til i gamle, trange og uhensiktsmessige lokaler på Majorstua i Oslo. Den ble for kort tid siden satt på regjeringen listen over statlige institusjoner som kan flyttes ut av Oslo. Flere kommuner ønsker seg veldig sterkt denne bedriften og de tilhørende arbeidsplassene, og det inkluderer Ullensaker som EUB avslørte for noen måneder siden.

– ULLENSAKER ER BEST

– Hva skjer i saken nå, har dere gitt opp arbeidet med å få høgskolen hit?

– Ullensaker kommune og ordføreren gir aldri opp en eneste kamp, ei heller denne. Vi hadde et politisk møte i forrige uke der vi diskuterte kommunens videre strategi fremover, sier ordfører Tom Staahle.

– Dere er ikke alene om dette ønsket?

– Vi har ingen problemer med å skjønne at mange kommuner vil ha Politihøgskolen, heller ikke at skolen og politiet selv har sine spesifikke behov som de ønsker dekket. Men vi er opptatt av å signalisere den ideelle lokaliseringen i Ullensaker som dekker alle skolens nåværende og kommende behov. Vår oppgave fremover er å fremheve våre kvaliteter og underbygge dem for at skolen skal bli et godt læringsinstitusjon, påpeker Staahle.

GARDERMOEN: Kan bygge høgskolen i Oslo Airport City

– Klarer dere den oppgaven?

– Jeg er helt sikker på at vi skal klare å imøtekomme de kravene og behovene skolen har. Og jeg er sikker på at Ullensaker kommunen klarer å formidle dette budskapet til dem som må høre det. Så skal vi gjøre en god jobb for å synliggjøre at Ullensaker er det beste alternativet. Men så må vi respektere den beslutningen som tas når alle vurderinger er gjennomgått, understreker ordføreren.

LANG PROSESS

– Er det satt noen form for dato i dette prosjektet?

– Nei, ikke ennå. Ny politihøgskole er i starten av en prosess, som det alltid er når man flytter statlige arbeidsplasser. For dem som sitter med ansvaret handler det nå om å finne en balanse som ikke forringer skolens kvalitet, og dessuten sikre at alle som har interesse av en optimal politihøgskole blir hørt og ivaretatt, sier Staahle.

VIL VÆRE I OSLO

Skal man tro Politihøgskolens egne folk, vil de aller helst være i Oslo. Og finner de ikke egnet ny eiendom der, vil de til og med forbli på Majorstua.

– Det aller viktigste for oss er å bli i Oslo. Hvis vi fortsatt må være på Majorstua lever vi med det. Tre av fire studiesteder, Bodø, Kongsvinger og Stavern, er allerede utenfor Oslo. Ved å være i Oslo vil vi fortsatt være i Norges største politidistrikt. Vi jobber tett med dem, Kripos og Økokrim, har assisterende rektor Tor Tanke Holm sagt til NRK.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.