Hvert år danner avgangsklassen ved Ås skole et jobbfirma som de kaller «Sjuer’n». Elevene tar på seg oppdrag av alle mulige slag for å skaffe mest mulig penger til vege til Barnekreftforeningen.

BOLLER, BOLLER OG BOLLER

– Det kom inn mange forslag til hvordan vi skulle skaffe mest mulig penger i tillegg til å ta jobber, som hage- og husarbeid. Derfor bestemte vi oss for å selge boller hele uka. Vi bakte mellom åtte og ni hundre boller. På slutten av uka solgte vi boller, brownies og leskedrikk på skolen – og vi takker for god sponsing fra lokale butikker, sier Sjuer’ns styreleder, Mille Sofie Lindås.

Nylig var to representanter fra Barnekreftforeningen på Ås skole. Der fikk de sjekken på 27.120 kroner som skal gå til forskning og til å forlenge levetiden til kreftsyke barn.

– Fordi vi har jobbet så bra, fikk vi gullsløyfe som betyr at man har vært med på å bekjempe barnekreft, sier Mille.

Men ikke nok med det – representanter for Sjuer’n har ble invitert til Barnekreftforeningens sommerfest ved Rikshospitalet, hvor de fikk treffe barn som har overlevd kreft.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.