Fredag meldte mangeårig medlem John Rognstadtangen seg ut av Hurdal Ap. Dette gjorde han via en melding på lokallagets facebookside. Det tok ikke lang tid før meldingen var slettet, men EUB har skaffet til veie en skjermdump.

LOJAL TIL PROGRAMMET

– Det er riktig at jeg har meldt meg ut av partiet, men behøver jeg å begrunne årsaken?

– Gjerne det.

– Jeg vil presisere at dette ikke har noe med hverken personer eller saker i Hurdal lokallag. Jeg er valgt inn på deres program og det forholder jeg meg lojalt til men som uavhengig representant, påpeker han.

– Betyr det at du vil stemme med Ap i kommunestyret?

HUSKER DU DENNE: Tar knallhardt oppgjør med skittkasting

– Jeg gjentar at jeg forholder meg til partiprogrammet. Dette av hensyn til velgerne, og jeg har ingen intensjoner om å melde meg inn i et annet politisk parti, understreker han.

ACER, IKKE LOKALT

– Hva er årsaken til utmeldingen?

– Det har vært mye støy i partiet i det siste, uten at jeg vil si noe mer om det. Men det var Acer-saken (at Stortinget stemte ja til norsk innlemmelse i EUs energibyrå, journ.anm.) var helt klart en medvirkende årsak, den var tung å svelge. Jeg er så utrolig imot det vedtaket, og noe mer har jeg ikke å legge til annet enn at dette er et sammensatt bilde, sier Rognstadtangen.

TRYGG

Nestleder Frank Jørgen Jåterud har ikke tid til å kommentere Rognstadtangens avgang, men varaordfører Gunne Morgan Knai bekrefter at Rognstadtangen har vært tydelig på å være lojal ut kommunestyreperioden.

– Men jeg må være såpass ærlig på at om det er Acer som er bakgrunnen så synes jeg det rammer lokallaget mer enn nasjonalt. Avstanden har blitt vel stor mellom lokalt og sentralt, påpeker varaordføreren.

– At Rognstadtangen sier han vil opptre lojalt, gir deg vel en trygghet på at dere har ham på deres side i kommende avstemminger?

– Jeg føler meg fortsatt trygg på John. Det er ingenting som tilsier at jeg skal føle med utrygg på ham i lokalpolitiske saker. Vi har snakket sammen i dag og har fortsatt en hyggelig tone, sier han.

– Hvem fjernet Rognstadtangens facebookmelding og hvorfor?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Kommunestyret i Hurdal består av 17 representanter og varamedlemmer. Ap hadde fire representanter før Rognstadtangen gikk ut, men hvis han forholder seg lojal som han sier blir det ingen rokering i kabalen.

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne artikkelen var det oppgitt feil antall representanter i kommunestyret - og også feil antall representanter for Arbeiderpartiet. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.