Tiden i marinen tente interessen for skipsfart, og førte til 15 år i shippingindustrien. Fra 1987 jobbet Johnny Bråthen med reiseliv og turisme, men han ville starte noe eget med cruise.

– På et cruise i 2006 havnet jeg tilfeldigvis på samme bord som Geir Skaftnes fra Jessheim. Jeg hadde aldri sett ham før, men så viste det seg at han gikk med samme tanker, og i tillegg eide domenet www.cruise.no. Det er jo et helt utrolig sammentreff, men vi slo oss sammen og så startet eventyret, sier Bråthen.

REISEBYRÅ

Reiseindustrien hadde han hatt befatning med siden 1980 da kona Elisabeth startet Winge reisebyrå sammen med Gunnar Stokkebryn. Hun og mannen kjøpte byrået i 1987, i dag Berg Hansen.

– Jeg har aldri angret på at jeg forlot shipping, påpeker han.

Berg Hansen har vært en stor suksess, noe som gjenspeiler seg i omsetningen. Reisebyrået som i dag ligger i Jessheim Panorama, omsetter for nesten 100 millioner kroner.

– Og Cruise.no solgte cruise for 75 millioner kroner i fjor, faktisk økte vi omsetningen med 54 prosent det året.

– Og nå er det slutt?

– Ja. Vi kjøpte ut resten av aksjene for to år siden, har hatt suksess og vokst enormt – men nå var tiden inne for å selge. Imidlertid ville vi ikke selge til reinspikka investorer. Så vi luftet ideen for seks profesjonelle aktører, og endte med Per G. Braathens Braganza. Der blir Cruise.no godt ivaretatt, sier Bråthen.

– Hva med Berg Hansen?

– Reisebyrået består, men daglig drift er overlatt til andre.

EIENDOM

I tillegg til turisme, tenkte Bråthen på eiendom. I 1992 fikk han med seg noen lokale butikkeiere og kjøpte Slakterigården i Storgata, i dag en del av Jessheim Storsenter etter at de solgte til Olav Thon i 1997. Siden har han tatt initiativet til å kjøpe flere eiendommer i sentrum, som Gardermovegen 9. Og Bråthen-familien står bak Jessheim Panorama i Trondheimsvegen 98, 100 og 102, sammen med ØM Fjeld.

– Jeg føler at jeg først og fremst er gründer og igangsetter, og basen min har vært reisebyrået. Jessheim Panorama har blitt et flott prosjekt som er med å løfte byen. Hva som skjer i Gardermovegen er ikke bestemt ennå, sier Bråthen som vil fortsette å snuse etter lokale eiendommer.

– Hva eller skal du ellers fylle dagene med?

– Jeg kommer fortsatt til å ha kontoret mitt her i reisebyrået. Ellers skal jeg bruke mer tid til familie, venner og alle de halvleste bøkene. Men aller først skal jeg puste litt, for de siste ti årene har vært veldig hektiske. Vi er i en beinhard bransje, men har klart oss bra i alle år. Tross alt var det fem reisebyråer på Jessheim en gang. Alle de andre er borte nå, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.