- Vi skal fortsette å ha kaffebar i Sundet. Dette blir kjempespennende, sier Rebecka Grindstad Engström.

Sammen med Ingrid Strid (daglig leder), Benedicte Tærud og Thea Skauerud, starter de nå opp Kaffehjørnet i Eidsivagate 7A. Det er i samme bygning som Shimmering Clothing AS holder til i Sundet, og altså rett borte i nabolaget for Kaffeverden.

- Hvorfor stengte Kaffeverden?

- Den største grunnen er uenigheter på eiersiden. Jeg ønsker ikke å utdype det noe mer. Det har ikke noe med selve kaffedriften å gjøre, men skyldes mer strukturen. Det er levert opphørsbegjæring på Kaffeverden og selskapet er konkurs. Nå ønsker vi å fokusere på det positive, sier Grindstad Engström.

LES OGSÅ: Ingrid brenner for kaffe

Åpner innen kort tid

På sin egen Facebook-side la Kaffeverden 29. mars ut følgende beskjed til sine følgere:

«Kjære kaffevenner. Grunnet uenighet i eierskapet av vår kjære Kaffeverden, har det nå kommet til et punkt at vi legger ned driften slik vi kjenner den i dag. Vi bak disken er veldig lei oss for dette, da vi har elsket å være en del av deres kaféliv. We'll be back!!», skrev de.

Nå er de altså tilbake på rekordtid. Det har allerede stamgjestene fått med seg. Da EUB var innom lokalene i går ettermiddag stoppet én av kundene opp, kikket på plakaten i vinduet og forsto at den nye kaffebaren åpner med mye av det samme konseptet. Kvinnen ble strålende fornøyd over nyheten og smilte fra øre til øre.

- Det er ikke satt noen endelig åpningsdato, men vi håper å ha dørene åpne her i løpet av cirka tre uker, sier Benedicte Tærud, som også er leder av Eidsvoll Sentrumsforening. Kaffeverden fikk en rekke støttemeldinger da det ble kjent at de skulle stenge dørene. Derfor er det mange som nok vil glede seg over nyheten om reåpningen rett borte i gata.

LES OGSÅ: Sundet-bedrifter med nytt samarbeid

Flytter drømmen noen meter

- Vi driver videre med de samme prosjektene og maten vi har hatt. Det blir også alkoholsalg i klasse to. Vi har fortsatt sterk tro på Sundet, og flytter nå drømmen bare et kvartal unna. Vi mister uteserveringen mot Vorma, men får et glimt av elva herfra også. I tillegg får vi kanskje enda mer sentral beliggenhet. Vi kommer til å ha uteservering her også, sier Grindstad Engström.

Hun er også daglig leder for Blomsterverden i Vormavegen 1.

- Jeg kommer nok til å være mest der, men vil også bidra i kaffebaren ved behov, sier hun.

Flyttingen gjør at Trappestudio AS flytter tilbake til sine tidligere lokaler i Sundgata 14.

- Det er kjempepositivt at noen satser tid, penger og ressurser på å skape seg et levebrød i Sundet. For Trappestudio vil vi gjerne få til en samlokalisering. Er noen på utkikk etter lokale kan det være ledig 45 kvadratmeter i Sundgata 14, sier Brohaug, gårdeier både der og i Eidsivagate 7A.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.