Rådmannen har i sitt budsjettframlegg foreslått å legge ned Eidsvoll Verk skole fra 2018.

FACEBOOK OG POLITIKERMØTE

FAU har nå startet kampen for å beholde skolen. Det er opprettet ei Facebook-gruppe som allerede har 685 «likes», og 17. november er skolestrukturutvalget, hovedutvalget og lederne i de politiske partiene invitert til møte. Der vil FAU legge fram materiale som de mener viser at nedleggelsesforslaget er tuftet på feil grunnlag.

FEIL GRUNNLAG

- Vi ønsker å vise at rådmannens forslag er bygd på feil grunnlag, sier FAU-leder Hilde Stoltenberg og viser blant annet til at konsulentrapporten operer med uriktig elevtall.

- Vi har nådd det elevtallet som rapporten mener vi først kommer til å nå i 2021-2022, sier Stoltenberg.

- Kommuneplanen som ble vedtatt i 2011, sier at flere skoler i sørbygda blir for små til å ta forventet befolkningsvekst, deriblant Eidsvoll Verk skole.

- Hvis man skal plassere alle elevene fra Eidsvoll Verk og en del av elevene fra Finstad på Bønsmoen skole, kommer den skolen i 2018 til å få 500 elever. Kunnskapsdepartementet anbefaler ikke skoler over 450 elever, forteller Stoltenberg.

- Det er mange elever i Eidsvoll som har spesielle behov. De kommer ikke til å profittere på å få så store skoler, påpeker hun.

- NY VERKENs-SKOLE PÅ BØNSMOEN

Rådmannen har foreslått å utvide Bønsmoen for 49 millioner kroner for å ta elevveksten fra naboskolene.

- Det holder ikke. Ut fra våre prognoser, må kommunen bygge en helt ny Eidsvoll Verk skole på grusbanen ved Bønsmoen for å få plass til alle, påstår Stoltenberg.

- BEHOV FOR ENDA EN SKOLE

- Eidsvoll kommunen skal vokse med 2,5 prosent hvert år. Det meste av veksten kommer i sørbygda. Da vil veksten der blir oppunder fem prosent, påpeker FAU-lederen.

- Når Lundsjordet bygges ut med flere tusen innbyggere, vil barna der sokne til Eidsvoll Verk skole. I tillegg har vi boligområder som Grindatunet, Råholtåsen og Råholthøyden. Utbyggingsplanene tilsier at det blir over 480 flere skolebarn i sørbygda. Eidsvoll Verk og Bønsmoen har hver kapasitet til å ta ett hundre flere elever, så selv med fullt belegg ved alle skolene, vil det være behov for enda en ny skole i sørbygda, påpeker hun.

- FUNKSJONELL SKOLE

- Vi er bekymret. Dette går bare ikke. Eidsvoll Verk ble bygd i 1979 og er ingen gammel skole. Den er funksjonelt bygd med egen inngang til hvert enkelt klassetrinn, og der er ledige arealer rundt slik at det er muligheter til å utvide skolen, uttaler FAU-leder Heidi Stoltenberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.