På oversiktskartet til Statens vegvesen er strekningen merket med stiplet linje.

– Statens vegvesen opplyser at dette ikke betyr at vegen er nedprioritert. Vi har også lurt på hva det betyr når vegvesenet har satt strekningen som stiplet. Dette er en viktig strekning som er ansett for å være farlig skoleveg. Den stiplede linjen betyr imidlertid at dette er strekninger som er vanskelig å få til, og at man må se på andre løsninger enn standardløsninger. Vegvesenet understreker at denne strekningen ikke blir sett på som mindre viktig, sier Solveig Schytz (V), leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

Den 29. august hadde utvalget hun leder rapporten med faglige vurderinger av farlige skoleveger til behandling.

– Basert på den faglige vurderingen som er gjort av vegvesenet, så vil administrasjonen i fylkeskommunen lage et forslag til handlingsprogram, sier Schytz.

Hun viser til at det er Nannestad kommune som er reguleringsmyndighet.

KAN BLI MIDLERTIDIG LØSNING

Da Fylkesutvalget behandlet rapporten onsdag 5. september foreslo Schytz på vegne av V, H, KrF, Sp og Frp at Fylkestinget skal be om å få framlagt en sak med vurdering av hvilke andre tiltak enn bygging av ny gang- og sykkelveg som kan gjøres på kort og lang sikt for å bedre trafikksikkerheten på skolevegstrekninger. Forslaget ble vedtatt enstemmig. Tonje Brenna (Ap) foreslo på vegne av Ap, SV og MDG at Fylkesutvalget legger til grunn at Nannestad kommune detaljregulerer prosjektet ved Kringler-Slattum skole så snart som råd, og at det fram til byggestart vurderes en midlertidig løsning, gjerne basert på at myke trafikanter sikres med midlertidig autovern og at strekningen lysreguleres. Dette sluttet utvalget seg til, og forslaget følger saken. Endelig avgjørelse tas av Fylkestinget 10. september.

NEI TIL HØRING

Kristin Antun (MDG), medlem av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og kommunestyremedlem i Nannestad, mener rapporten må legges ut på offentlig høring. Dette foreslo hun da hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune behandlet saken forrige uke, men fikk ingen andre representanter med seg på det. Øyvind Solum (MDG) gjentok forslaget i Fylkesutvalget, men også han uten hell.

– Jeg mener dette er relevant for mange foreldre og skolebarn i hele fylket. Vedtaket sier at de andre partiene ikke ønsker at innbyggerne skal uttale seg om 10-årsplanen. Dette er viktig for demokratiet, innbyggerne, og ikke minst for skoleungene våre, sier Antun.

LES OGSÅ: Frykter ulykker på skolevegen - vil sikre elevene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.