– Vedlikehold gjør at det fra 23. juni til 5. august blir virksomhet på Østfoldbanen og i tunnelen mellom Asker og Drammen togstasjon. Det betyr perioder med stengte strekninger og alternativ transport, melder NSB.

I tillegg oppgraderer Statens vegvesen Ekeberg- og Svartdalstunnelen, som blir delvis stengt i ukene 27–32.

STENGT

Lieråsen tunnel mellom Asker og Drammen stasjon er stengt fra nå til og med 5. august. Helgen 28–29. juli er det stengt Oslo–Drammen.

Togene kjører normalt mellom Asker og Oslo, så også Spikkestadbanen. Arbeidene berører alle lokaltog og regiontog som kjører på strekningen, også Flytoget.

ØSTFOLD

23. juni – 29. juni er jernbanen stengt mellom Kolbotn–Rygge og Kolbotn-Mysen/Rakkestad. 30. juni – 29. juli er Østfoldbanen østre linje stengt Oslo S-Mysen/Rakkestad. Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S-Rygge. 30. juli–5. august er det stengt mellom Vestby-Rygge.

Det blir arbeider på Vestfoldbanen 7. august - 24. september

ALTERNATIVER

– Den største utfordringen er rushtiden inn og ut av Oslo, Asker og Drammen stasjon og det er viktig at reisende setter seg inn i tilgjengelige alternativer. Vi anbefaler ikke bilen, melder NSB.

Særlig mandag 25. til fredag 29. juni blir utfordrende. Da er det fortsatt mange reisende og med alternativ transport blir det økt busstrafikk på Oslo S, Asker og Drammen stasjon, som allerede har mye tett trafikk.

Også uke 31 får økende trafikk etter sommerferien, det er Norway Cup, tunnelarbeider i Ekeberg- og Svartdalstunnelen, samt at NSB må sette inn mange busser.

Store oppgraderinger på jernbane og vei i Oslo fører til samtidig arbeid. Sommeren er den minst utfordrende tiden å jobbe på, selv om mange mennesker blir berørt av arbeidene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.