• hotell: I flere år har Dal Overnat­ting drevet utleie av 172 rom i flere brakkerigger, for pendlere og anleggsfolk.
  • UTVIKLING: Eier Geir Skari i Dal leir as. Arkivfoto

Forsvaret drev Dal militærleir i flere tiår, men solgte den 85 mål store eiendommen på begynnelsen av 2000-tallet. Boligene i det som var befalsmessa i sør ble solgt til menigheten Pilgrimsfolket, resten på drøyt 76 mål ble solgt til Dal leir AS ved Geir Skari og Pål Georg Gundersen.

De ønsker nå å utvikle eiendommen, og skal i mars ha oppstartsmøte i Eidsvoll kommune med tanke på detaljregulering.

AVKLARING

– Vi vil starte en reguleringsprosess nå i håp om få avklart hva eiendommen kan brukes til i fremtiden. Det eneste vi vet som ikke kan bygges der, er et kjøpesenter, ellers er det klart for alt annet, sier Geir Skari.

Han og Gundersen har engasjert Øvre Romerike Prosjektering på Jessheim til oppstartsmøtet. Det var Romerikes Blad som først skrev om saken og at Dal leir as ser for seg et sted mellom 180 og 270 boliger i den gamle militærleiren.

– Et nytt stort boligfelt i sørbygda, med andre ord?

– Nei, vi tenker ikke primært boliger. Først og fremst vil vi få svar på hva som er smart å utvikle der. og selvsagt hva det er behov for med tanke på for eksempel skoler og barnehager. Vi håper å kunne utvikle noe som er bra for oss, for Dal og for naboene. Boliger er da ett av ønskene våre, påpeker Geir Skari.

KOMBINERT BRUK

– Hva hvis kommunen ikke vil tillate boliger der?

– Det vil overraske meg stort hvis alt i Dal leir i fremtiden bare skal være næring. Det må være mulig å få til flere formål på en så stor tomt som ligger så sentralt til i kommune. På bakgrunn av det tror vi det ganske sikkert også blir bygd boliger der.

– Kanskje en kombinasjon av boliger og næring?

– Ja, det går helt fint. Så lenge vi har eid har det vært uproblematisk å kombinere masse mennesker og flere firmaer, sier Skari.

– Hvis alt går som planlagt, når kan første beboer flytte inn?

– Sånne reguleringsplaner tar lengre tid enn man tror, gjerne to år. Vi ser frem til et møte og deretter et godt samarbeid med kommunen som selvsagt har sine tanker om hva de ønsker der.

Det har vært flere bedrifter i Dal leir gjennom årene. Det største er et anleggshotell med 172 rom for pendlere og folk i anleggsbransjen. I flere år drev Olemann & Co bruktbutikken sin i Dal leir. Tilhengernor driver salg av biltilhengere herfra.

Fakta

  • Forsvarets drev leir på Dal i mange år, men solgte den 85 mål store tomta i 2004.
  • Boligdelen i sør ble solgt til Pilgrimstjeneste Eiendom AS.
  •  Dal Leir AS eier resten, nær 80 mål. 
  • De døpte sin del til Dal Næringspark, som inneholder blant annet en stor brakkerigg med utleierom, lagringsplass og noen næringslokaler.
  • Nå vil eierne ha boliger der.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.