– I Nannestad har alle valdene valgt å starte som vanlig, det vil si den 5. oktober. Tre av valdene, Mathiesen Eidsvold Værk, Aas og Raasjø Skog og Nannestad grunneierlag, har foreløpig fastsatt jakttiden til ut oktober. Dette kan de med den nye forskriften imidlertid endre undervegs. Nannestad Almenningene har varslet at man ønsker å ha mulighet til å utvide jakttiden til ut november, dersom det blir vurdert at det er behov for det, sier Liv Dervo miljø- og naturforvalter hos Nannestad kommune.

Hun opplyser at kommunen må være informert om eventuelle endringer.

– Dette fordi det er kommunen som har jaktoppsynet. Vi sender informasjon om dette til alle valdene før jakta starter, sier Dervo.

I Nannestad, hvor det er femårige planer, kan det felles inntil 108 elger i år.

EIDSVOLL

Også i Eidsvoll kan elgjakta blir forlenget.

– Så vidt vi kjenner til har ingen vald begynt jakta tidligere enn før. Vi har hatt et møte med alle valdlederne, og det var da enighet om å starte 5. oktober. Det var også enighet om å forlenge jakta til 15. november hvis det viser seg å være behov for det, men forskriften åpner jo også for ytterligere forlengelse dersom man finner det ønskelig, sier Tor Fodstad, rådgiver i Eidsvoll kommune og sekretær for viltnemnda.

HURDAL

Stig Nordli, skogbrukssjef i Hurdal kommune, opplyser at valdene i Hurdal har valgt å fortsette med samme jakttid som før, det vil si fra 5. til 31. oktober.

– Dette har også vært oppe som en sak i Øvre Romerike Elgregion. I Hurdal kan det i henhold til bestandsplanene felles inntil 62 elger. Imidlertid blir ikke hele denne kvoten delt ut, sier Nordli.

ULLENSAKER

I Ullensaker kan det i henhold til forvaltningsplanen felles 96 elger i år. Valdene der har også treårige planer.

– Slik jeg har oppfattet det vil jakta foregå som før, det vil si fra 5. oktober og ut måneden, i alle valdene i Ullensaker. Vi har ikke fått signaler om at noen vil utvide jakttida, sier Lars Sandberg, skogbrukssjef i Ullensaker kommune.

LES OGSÅ: Kraftig møte med elg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.