Allerede i juli skrev EUB om at bilverkstedet i Vilbergvegen 117 på Gardermoen hadde tatt ferie. I mellomtiden var parkeringsplassen stappfull av ferierende turisters biler – stikk i strid med det eiendommen er regulert til.

– Bygningen er registrert som verkstedbygning. Eiendommen er ikke godkjent for parkering utover eksisterende bedriftsbehov. Kommunen vil undersøke denne eiendommen for å se om det er avvikende bruk og grunnlag for oppfølging, uttalte Hilde Dreyer Fladby, konstituert enhetsleder på arealavdelingen i Ullensaker kommune på tidspunktet.

Parkeringen fortsatte

I ettertid har den ulovlige parkeringsvirksomheten fortsatt. Søndag observerte EUB på ny en rekke biler parkert på eiendommen. EUB tok dermed på ny kontakt med Ullensaker kommune.

– Etter at du kontaktet oss i dag, har vi undersøkt saken i Vilbergvegen 117, og vært i kontakt med styreleder i selskapet. Vi har fått bekreftet at p-virksomheten fortsatt pågår, til tross for varsel om overtredelsesgebyr, sier Inger Kronen Tveranger, kommunaldirektør for plan, kultur og tekniske tjenester i Ullensaker kommune.

– Vi har gitt varsel om pålegg av stans av virksomheten og varslet mulig overtredelsesgebyr, med en øvre ramme på 50.000 kroner, utdyper Kronen Tveranger.

– Kaos på Gardermoen

EUB avdekket i sommer også ulovlig parkeringsvirksomhet på adressen Sogndalsvegen 12 på Gardermoen. Der tok Ullensaker kommune grep umiddelbart. Denne eiendommen har vært tømt for biler siden juli. Ifølge Ullensaker kommune er det Star Parkering som driver parkeringsvirksomheten i Vilbergvegen 117.

– Det er kaos på Gardermoen i forbindelse med sommerferien og ferieturismen, og det er nesten ikke parkeringsplasser å oppdrive. Jeg gikk og var arbeidsledig, så startet jeg og en kamerat denne bedriften, og skaper med det arbeidsplasser. Vi var på jakt etter aktuelle eiendommer til parkeringsvirksomheten. Jeg innrømmer at vi ikke er godt kjent med hvor det er lov å drive med slik parkering, uttalte administrerende direktør Roger Båhus i juli.

Han responderte ikke på EUBs henvendelser i denne sakens anledning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.