Allerede i desember i fjor fremmet Høyre forslag om å bygge ny svømmehall. Forslaget, som innebar å omgjøre 105 millioner kroner fra aktivitetshus til svømmehall, fikk bare støtte fra Nannestad Bygdeliste. Dermed falt det. Nå er svømmehallsituasjonen såpass prekær i Nannestad kommune at også ordfører Hans Thue (Ap) har begynt å snakke om behovet for en stor svømmehallinvestering.

Redusert tilbud

– Vi mener det er svært viktig at vi har svømmetilbud i kommunen, ikke bare til dem som skal ha det gjennom lovpålagt svømmeundervisning. Vi vet at det også er andre grupperinger som sårt trenger dette til nødvendig behandling. Dette tilbudet ble vesentlig redusert i 2015, da vannet forsvant ut på Preståsen. At det nå også er borte fra Nannestad ungdomsskole forverrer saken ytterligere, sier Christian Bendz, Høyres gruppeleder i Nannestad.

Nå krever han svar av ordføreren. Bendz lurer blant annet på hvorfor det ikke ble gitt noen informasjon om saken i formannskapsmøtet og kommunestyremøtet 14. august. Han lurer også på om de 70.000 kronene til reparasjon av den eksisterende svømmehallen på Nannestad ungdomsskole skal tas fram fra disposisjonsfondet eller driftsbudsjettet.

Snakker om svømmehall

«Høyre vil henstille ordfører at det sendes ut informasjon om saken til formannskapet og gruppeledere nå og at vi ikke venter til neste politiske møte», skriver Bendz i en e-post til ordføreren.

– Vi vil få en sak om ombygging av svømmebassenget til politisk behandling i oktober og desember. Der vil vi ta stilling til veien videre framover, uttalte ordfører Hans Thue i tirsdagens EUB.

Han sier det ikke er beregnet at arbeidene, som skal utføres av Johs Granås AS, vil ta lang tid.

– Se på svømmeanleggene i Nes og Aurskog. Det er to anlegg som funksjonelt kan ligne litt på hverandre, men som prismessig er forskjellig. For oss i Nannestad er det mest nærliggende å tenke på et 25-meters treningsbasseng. Det vil ikke være snakk om noe badeland. Bassenget blir minst like bra for svømmerne. Det blir bare mindre fasiliteter rundt, sier Thue.

Ny svømmehall

Han har bestilt et saksframlegg fra administrasjonen. Denne er ventet til politisk behandling i oktober og desember.

16. august avslørte EUB at svømmehallen på Nannestad ungdomsskole står uten vann til skolestart.

Årsaken er skader på fliser og en liste i anlegget.

Reparasjonen er beregnet til 70.000 kroner.

Hallen er normalt det eneste svømmetilbudet innbyggerne har i Nannestad kommune.

Nå snakker flere politiske partier om behovet for å bygge en ny svømmehall.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.