Det er totalforbud mot bruk av slange, spreder og høytrykksspyler. Det er ikke lov å bruke slangen til å vanne hekken eller gresset, og heller ikke til å fylle basseng, vaske bil, vaske hus eller vanne blomster, opplyser Ullensaker kommune.

LES OGSÅ: Om ti uker kan det være tomt for drikkevann. Nå fikses ny vannkilde

Det er kun lov til å bruke kanne eller bøtte.

- Dette betyr i praksis at dersom du vil gå frem og tilbake med bøtte for å fylle bassenget, så kan du det. Du kan også vanne blomstene dine med bruk av vannkanne, sier Per Even Johansen, enhetsleder i Ullensaker kommune.

Ingen dispensasjoner

Dersom man ikke overholder vanningsforbudet kan kommunen plombere kranen. De opplyser også at det ikke vil bli gitt nye dispensasjoner nå.

- Kommunene pålegger ikke vaskehaller å stenge bilvask. Men vi oppfordrer innbyggere til å ikke vaske bilen nå, skriver Ullensaker kommune på sine hjemmesider.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.