Etter at Cao Kan la 75 millioner kroner på bordet for kommunens 18 mål av Lundsjordet, kontrollerer han nå 60 av totalt 80 mål.

– Hva betyr det for dere å få kjøpt kommunens andel?

– At vi får kontroll over det meste og kan sikre gjennomføring av helhetlige løsninger og infrastruktur. Dette i samsvar med masterplanen til Niels Torp med vekt på miljø, trivsel og gode arkitektoniske kvaliteter, sier han.

– Vil dere kjøpe ut de andre grunneierne også?

– Vi er interessert i et godt samarbeide med de andre grunneierne eller eventuelt å drøfte kjøp av eiendommene.

10–15 år frem i tid

Det er allerede lagt ned betydelige ressurser på utviklingen av Lundsjordet, men siden politikerne har gitt grønt lys til flere boliger der enn det som er i dagens regulering, må planene endres.

– Medfører dette mye arbeid?

– Det er noen forskjeller fra det som er opprinnelig planlagt, fordi man har tenkt annerledes på en del punkter. De løsningene som fremgår av masterplanen bryter på en del punkter med de opprinnelige planer, sier Kan.

Han er nå klar for møter og dialog med kommunen i forhold til ny detaljregulering.

– Det må gjøres en del arbeid her. Som enhver privat utbygger ønsker vi å få gjennomført den offentlige saksbehandlingen så hurtig som mulig, sier Kan.

– Når kan dere komme i gang med arbeidet?

– Så snart som mulig etter at kommunen selv har ferdigstilt arbeidet relatert til områdeplanen og de justeringer som de ønsker endret der.

– Hvor mange år tror du arbeidet strekker seg over før alt er ferdig?

– Dette er avhengig av etterspørsel i boligmarkedet. Vi har tidligere undersøkt med lokale eiendomsmeglere hvor mange leiligheter som kan selges, men det må vurderes fra byggetrinn til byggetrinn etter behov. Vi tror at hele utbyggingen vil ta mellom 10 og 15 år. Vi har kapasitet til å bygge så mange leiligheter som markedet har behov for og er det opp til oss så vil vi ferdigstille så raskt og med så god kvalitet som overhodet mulig, påpeker Cao Kan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.