I tillegg til at husdyrene kan få i seg plast, kan de bli infisert av en farlig parasitt.

– Hunder kan ha en parasitt som ikke de reagerer på, men som drøvtyggere ikke tåler, forteller Gunnar Yggeseth på Eidsvoll Verk.

– Dette kan føre til nødslakt eller abort, forteller han.

HUNDEMØKK I FÔRET

Poser med hundemøkk har blitt et alvorlig problem for Yggeseth som drive mjølkeproduksjon på en gård ved Sundbyvegen og nær boligområdet Mattisholtet på Eidsvoll Verk.

– Folk som lufter hundene sine i friområdet i nærheten, tar gjerne avføringen opp i hundeposer. Men de tar dem ikke med hjem. De kaster dem ut på jordet hos meg, forteller Yggeseth.

– Posene kan havne i rundballene under innhøsting. Dermed kan kuene få dem i seg gjennom fôret.

KAN FINN OPPTIL 2O POSER

– Jeg må ta jobben med å plukke opp hundeposene på min egen eiendom. Om våren kan jeg finne 20 slik poser, forteller Yggeseth.

Mjølkebonden vet ikke hvem som kaster fra seg poser med hundemøkk på denne måten, men han ber innstendig om at denne adferden opphører.

HUSEIERLAGET KONTAKTET

Yggeseth har nå tatt kontakt med Mattisholtet huseierlag i håp om å finne en løsning.

Huseierlagets leder, Frank Berg, forstår Yggeseths problemer.

– Huseierlaget har avskoget et areal som er blitt et yndet turområde, forteller Berg.

– Stien der går rett ved siden av jordet til Yggeseth. Det er derfor har han fått dette problemet. Det er ikke bare folk som bor på Mattisholtet som bruker dette området. Det kommer turgåere og hundeeiere fra hele Sagmoen, forteller han

BER OM POSEKASSE

Frank Berg har nå skrevet brev til Eidsvoll kommune og bedt om å få ei kasse der hundeeiere kan legge fra seg posene med avføring.

Huseierlaget har to slike kasser. fra før

– De blir flittig brukt. Vi står for tømmingen. Den ene står i et friområde sentralt på Mattiholtet og tømmes hver fjortende dag. Den andre blir tømt hver måned, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.