• Rosa bru: Slik vil Kolomoen bru over E6 i Stange se ut i hele oktober. Statens vegvesen viser sin støtte på denne måten.Foto: Jens Haugen

I hele oktober vil Bjørke kirke i Maura lyse rosa i høstmørket. Menigheten valgte også å gi kollekten på forrige gudstjeneste til brystkreftaksjonen. Stian Berntsen er nestleder i Bjørke Menighetsråd. Han sier de fikk ideen til den kreative og vakre lyssettingen i fjor.

– Det var Tone Alme Slettmoen i menighetsrådet vårt som kom med ideen. Vi visste vi skulle bytte lyskastere i oktober, og da valgte vi å slå to fluer i ett smekk. Vi i kirken liker også å vise at vi er engasjerte og tar aktive standpunkt. Rosa Sløyfe-aksjonen er godt innarbeidet, mange blir rammet av brystkreft og vi følte dette var riktig å gjøre, sier Berntsen til EUB.

Støtte til rammede

Målet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt å støtte brystkreftforsking. Selve aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Rosa Sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforsking. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa Sløyfe-aksjonen. Aksjonen er blitt arrangert i Norge siden 1999.

Nå er altså Bjørke kirke i Maura rosa som en fin og tydelig støtte i forbindelse med aksjonen.

– Hittil har vi bare fått positive tilbakemeldinger. Kirken er blitt kjempefin, og synes godt i høstmørket. Det legger folk merke til, sier Stian Berntsen. Han forteller at det ikke har kostet mye penger å sette opp lyset. Menighetsrådet har kun kjøpt inn et lysfilter som er plassert ute på lyskasterne.

Rosa bru på E6

Fra lørdag 30. september og i hele oktober vil også Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. Dette er ikke langt fra Eidsvoll-grensen, og vil naturligvis også bli sett av bilister fra vårt distrikt. Det er åttende året på rad Statens vegvesen støtter slik.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier avdelingsdirektør Aud Margrethe Riseng i Statens vegvesen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.