Herman Henriksen, som til vanlig er spiss på Ull/Kisas a-lag i fotball, fikk en aldri så liten seier på bortebane i helgen. Han dro nemlig opp den største fisken under norgesmesterskapet i abborfiske på Hurdalssjøen.

– Jeg hørte noen som sa at det ikke har blitt tatt så stor abbor der på et par år. Selv har jeg i alle fall aldri vært i nærheten å ta en så stor før, sier Henriksen.

Han stakk av med prisen for største enkeltfisk, og kunne ta med seg ei ny stang, snelle, og et ekkolodd man har under isen når man pilker.

Fikk sjokk

Abboren var på 48 cm, og veide 1,8 kilo.

– Jeg trodde først det var en gjedde, men da jeg så den i overflata fikk jeg helt sjokk. Etter at jeg fikk den opp, skalv jeg i 30 minutter, flirer den unge sportsfiskeren.

Fiskelykken i helgen ga mersmak, og Henriksen skal fortsette å konkurrere.

– Dette gir meg motivasjon til å fiske og være med på konkurranser, sier 21-åringen, som ikke vil avsløre hvor i Hurdalssjøen han pleier å fiske.

Up and coming

Abborfiske begynner å bli en populær sport. Inspirasjonen til sporten kommer fra det store utland.

– Abbor er en fisk som er veldig up and coming. Vi abborfiskerne i Norge er veldig prega av bassfiskere i USA, og der har de lignende turneringer, forklarer Sondre Øistad i Villmarksbutikken, som var med og arrangerte konkurransen.

Konkurransene har vært vellykket, og Villmarksbutikken jobber nå med å utvikle konseptet.

– Vi har store planer. Du skal ikke se bort ifra at det blir mer heftig opplegg neste år. Hvis vi klarer å realisere halvparten av det vi drømmer om, så blir det bra greier, forklarer Øistad.

Lengst fisk

Prisen for lengst fisk totalt (lengden av fem fisk) gikk til Matas Joksas og Sarunas Rypsys og deres M & S Pro Team. Allan Pedersen og Terje Østerud kom på andre, og Marius og Stian Godli kom på tredje, men det var svært jevnt.

– Det var én centimeter som skilte tredje og fjerdeplassen, og den største fisken til første og andreplassen var like store, så der var det den nest største fisken som avgjorde, sier Øistad.

Øistad takker for fantastisk oppmøte, og for hjelpen til å få arrangementet til å gå på skinner.

– Vi må igjen takke John Dahl på Haugnes camping. Et helt fantastisk engasjement og ønske om at alle skal få en så god opplevelse som mulig. «Han John fra Haugnes» har nå fått legendestatus i det norske abborfiske-miljøet.

Fakta

Konkurransen er i to deler: 

1. Totalvinner: 5 største fisk per båt teller.

2. Største fisk.

Det er lengde på fisk som er tellende i konkurransen.

Klasser:

• 2–manns-lag senior (offisiell klasse).

Grunnet krav til vitne konkurrerer seniorer kun i lag.  

• Individuell junior.

Junior kan stille i egen individuell klasse, men kan også stille i lag. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.