NorgesGruppen har lenge ønsket å kjøpe hele bygget som huser Kiwi og Motorforum, og handelen gikk i boks før sommeren. De eide Kiwi fra før, og de to butikkene er nå i hver sin halvpart. I tillegg har Motorforum kjelleren, men om to år utløper leiekontrakten deres.

- Kiwi-butikken er trang, og vi må ha mer plass til kunder. Planen er å bruke hele første etasje, leie ut kjelleren og å bygge ut noe mer, sier prosjektdirektør Alexander Gulbrandsen i NorgesGruppen.

- Dalkrysset handelspark som planlegges langs E6 må ha inn en dagligvarebutikk for at de i det hele tatt skal etablere noe der, blir det dere?

- Nei, vi blir i Skinnstudumpa.

- Hvilke konsekvenser kan en butikk der få for Kiwi?

- Ingen. Vi vurderer imidlertid å åpne en Spar-butikk i Geir Skaris nybygg i Dal sentrum, men den blir det i så fall ikke noe av. Da ryker også våre tanker om å åpne butikk i 1814-Byen på Eidsvoll Verk. All utvikling i dette området må sees under ett, og en stor butikk i handelsparken avgjør en del av det som skjer videre, påpeker han.

LEIEKONTRAKT

Motorforums leiekontrakt med NorgesGruppen gjelder ut 2018.

- Men vi har begynt å se etter et annet sted å etablere oss, sier daglig leder Jan Erik Larsen.

- Har dere noen spesifikke lokaler i kikkerten?

- Ikke ennå. Vi har så vidt begynt å følge med litt, og i den sammenhengen vurderer vi lokalisering både på Råholt, i bilbyen på Jessheim og nærmere Gardermoen. Enn så lenge har vi god tid, og det er mange muligheter. Uansett, vi avvikler ikke, vi bare flytter butikken, påpeker Larsen.

- Eierne av bygget vil vel ta i bruk lokalet deres så snart som mulig?

- Selvsagt, og det skjønner vi. Men vi stresser ikke med å finne nye lokaler, sier han.

- NorgesGruppen eier eiendommen mellom Montér og Kolonivegen. Er den noe for deres nye bilforretning?

- Ja, den også blir vurdert, fordi vi har en fast kundekrets i området. Men hvor vi etablerer oss avhenger også av økonomien prosjektet, understreker han.

BILFORRETNING

Det er Norgesgruppens heleide selskap Eidsvoll Syd AS, som eier eiendommen 96/438 på sørsiden av Kolonivegen.

- Hva er planene deres der?

- Vi har en godkjent rammetillatelse på en bilforretning, men dette avhenger blant annet litt av hvor den nye rundkjøringen til Dalkrysset handelspark eventuelt kommer. Vi har uansett en regulert atkomstveg til eiendommen vår via Skinnstudumpa, sier administrerende direktør Jan Erling Døssland.

- Er det naturlig å anta at dere bygger ut samtidig med Dalkrysset handelspark?

- Vi har ingen konkrete planer om bygging på denne eiendommen, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.