- Vi trenger lensmannskontoret, ikke minst av hensyn til det forebyggende arbeidet. Styrken med et lokalt politi er at de ansatte bor i bygda, kjenner bygda og opererer i bygda, sier Eidsvoll-ordfører Einar Madsen.

- Det er i dag et meget godt samarbeid mellom kommunen og lensmannskontoret. Vi kan treffe politiet døgnet rundt, og de kan treffe oss, legger han til.

Forslaget til politireform har ikke gått konkret inn på organisering av lensmannskontorene, men vil redusere antallet politidistrikter fra 27 til 12.

Romerike politidistrikt er foreslått slått sammen med Follo og Østfold politidistrikter.

LE OGSÅ: Ullensaker og Nannestad kan miste lensmann

POLITIMESTERNE SKAL FORESLÅ

Det skal være lederne i de nye politidistriktene som skal komme med forslag til organisering av lensmannskontorene i sine distrikter.

- Jeg synes intensjonen med politireformen er positiv. Det snakkes om styrking av nærpolitiet. Men jeg frykter at resultatet vil bli det stikk motsatte, at lensmannskontorer blir sentralisert bort og at folk i stedet vil oppleve at politiet er fraværende, sier Einar Madsen.

- Jeg er redd at det kan bli for mye fokus på kriminaliteten og oppklaringsprosenten og for lite på det forebyggende arbeidet. Det betyr mye at folk vet at politiet er til stede i nærmiljøet, legger han til.

KONTOR NORD I DISTRIKTET

Uansett om reformen i neste runde skulle føre til færre lensmannskontorer, mener Madsen at Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor må bestå.

- Jeg ser ikke bort fra at antallet lensmannskontorer på Romerike kommer til å bli redusert, men Eidsvoll og Hurdal ligger lengst nord og trenger lokalt politi. Jeg håper at hovedkontoret i det nye politidistriktet blir i Lillestrøm, og jeg regner med at politistasjonen på Gardermoen også blir beholdt, sier Eidsvoll-ordføreren.

Med lensmannskontor i Eidsvoll, vil politiet ha en base midt mellom Lillestrøm og Hamar, og med nærhet til Odalen og Kongsvinger, påpeker Madsen.

SAMMEN MED RETTSVESENET

Madsen ser også et lokale politikontor i sammenheng med rettsvesenet. Den lokale tingretten ligger i Eidsvoll, og Eidsivating lagmannsrett har lokaler rett ved siden av.

- Jeg er ikke så opptatt av hvor i kommunen lensmannskontoret ligger, men kanskje kan det være fordelaktig at det ligger i nærheten av domstolene. Jeg vet at eieren av Eidsvoll gamle stasjon der lagmannsretten holder til, jobber med planer for utvidelser.

LES OGSÅ: Kan bli ett lensmannskontor

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.