Det er klart at politikerne ikke ønsker å «gi» hurdølingene denne skatten. Det er kommunens dårlige økonomi som fikk rådmannen til å foreslå innføring eiendomsskatt fra årsskiftet. Det var Hurdal Høyre som reiste saken i siste kommunestyremøtet. De ser på eiendomsskatt som meget usosialt, og ønsker at man først ser på muligheten kommunen har for å tilpasse seg kostnadsnivået sitt.

NÅ SKAL DET JOBBES

Dette er ordføreren enig i. Han fremmet forslag om at man nå bør starte arbeidet for å se på hvordan man kan unngå skatten. Rådmannen har fått en frist til 1. juli med å utrede eiendomsskatt. Denne ønsker ordføreren å få utsatt til 1. oktober. Han vil nedsette ei arbeidsgruppe av de politiske partiers gruppeledere, ordfører, varaordfører og en representant for de ansatte, samt rådmann og hans ledergruppe. Deres agenda er rett og slett å finne ut av om kommunen kan klare seg videre uten eiendomsskatt.

LESERBREV: Eiendomsskattesjokk på Lillehammer og i Bodø

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.