– Hoem er én av Norges fremste historiefortellere. Hans bøker har vært blant de ti mest solgte tre år på rad, påpeker lederen i Eidsvoll filologiske selskap, Elisabeth Fjørtoft, da hun torsdag kveld ønsket velkommen til møtet med den kjente forfatteren.

Arrangementet var et samarbeid mellom filologiselskapet og Eidsvoll bibliotek – et samarbeid som gjerne kan gjentas om man legger oppmøtet til grunn.

Edvard Hoem debuterte så tidlige som i 1969, 20 år gammel. Han er kjent som Shakespeare-kjenner, har gitt ut en fire binds biografi om Bjørnstjerne Bjørnsson og vært teatersjef i Molde.

Men det er som skjønnlitterær slektshistoriker han har gjort størst lykke. Det startet med Mors og fars historie i 2005, boka som har kommet ut på ni språk.

Nå har han gitt ut tre bøker om sine eldre forfedre og slektninger i Molde og Amerika; Slåttekar i himmelen (2014), Bror din på prærien (2015) og Land ingen har sett (2016). Det var disse bøkene han konsentrerte seg om i det interessante foredraget i Eidsvoll torsdag.

LES OGSÅ: Jubel og stinn brakke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.