• ÅPNING: I fjor åpnet Martin Johnsen og Lars Østbye et treningssenter i Sundgata 13. Her fra åpningen med daglig leder Maren Sørum. Arkivfoto
  • BOLIGER: Bjørn Bauer fikk for noen år siden bygd om lensmannskontorene til leiligheter. Her på omvisningen med ordfører John-Erik Vika. Arkivfoto

Sundgata 13 der lensmannskontoret engang lå, var i mange år eid av Bjørn Bauer gjennom selskapet Sundberg Invest. Nå er eiendommen solgt for 28 millioner kroner til Martin Johnsen Holding AS, som eies helt av Martin Johnsen. Han driver Fitnesspoint Eidsvoll AS på samme adresse sammen med Lars Østbye, der de eier 50 prosent hver.

Salget ble tinglyst 18. april.

VIL IKKE KOMMENTERE

Martin Johnsen er ikke villig til å kommentere noe rundt dette eiendomskjøpet. Sundgata 13 ble lagt ut for salg i 2016 for 28,99 millioner kroner. EUB vet at Johnsen i mange måneder har hatt avtale med tidligere eier om kjøpet av bygården, men det er først nå det er effektuert. Det tre etasjer høye næringsbygget midt i Eidsvoll sentrum består av flere næringslokaler og elleve leiligheter.

– Kan du si noe om hva du skal utvikle denne eiendommen til videre?

– Nei, sier Johnsen.

Etter at lensmannen flyttet til Råholt for noen år siden sto lokalene tomme i et par år. Derfor fikk forrige eier rehabilitert deler av bygget, der blant annet kontorer ble bygd om til leiligheter. Dette arbeidet ble kraftig forsinket på grunn av uenigheter rundt byggetekniske detaljer mellom eier og kommunen.

Heller ikke Bauer vil kommentere salget.

Fitnesspoint er en kjede av selvbetjente treningssentre, drevet på franchisebasis. Fitnesspoint Eidsvoll AS ble stiftet i 2015. De omsatte i 2016 for 344.000 kroner, opp fra 178.000 kroner året før.

Martin Johnsen Holding AS ble stiftet i 2013, og omsatte i 2016 for 1.077.000 kroner mot 931.000 kroner året før.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.