Skogens konge forflytter seg gjerne ned fra åser og til vinterbeiteområder i lavlandet når det kommer mye snø i høyere liggende strøk. Det kan skape farlige situasjoner i trafikken, og gjør helt enkelt at man bør være ekstra oppmerksom den nærmeste tiden. 

– Særlig om morgenen og ettermiddagen/kvelden. Det er nå 60–70 centimeter snø i høyden, og da starter elgtrekket. Bare i ettermiddag og kveld har jeg sett tre elger tett på veien, skriver Mathiesen Eidsvold Værk ANS på sin side på Facebook. Det kan derfor være smart å sette ned farten, spesielt på disse tidspunktene av døgnet.

Ekstra oppmerksom er det lurt å være i områder der elgen ferdes ekstra hyppig. Det er også en kjent sak at elger ofte ferdes i flokker på denne tiden av året.

Flere steder lokalt er det varslet mye snø de nærmeste dagene. Pass derfor ekstra på i trafikken. 

Det ble heldigvis ingen personskader da en bil og en elg kolliderte i Hurdal natt til torsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.