Lions Club Ullensaker/Kløfta fortsetter hjelpearbeidet til Latvia, og har nå vært i Rezekne med enda en hjelpesending.

LANG KJØRETUR

- Det ble en lang kjøretur på om lag 220 mil, da vi måtte ta ferje til Tallinn i Estland den ene vegen. Det seiles kun annenhver dag mellom Stockholm og Riga. Denne gangen hadde vi også med «varer» fra Rotary Årnes til et daghjem i byen Auce, sydvest i Latvia, forteller Ingrid Bakke fra Lions Club Ullensaker/Kløfta.

Hun forteller at det er det lokale barneombudet og skolesjefen som foretar sortering og distribusjon av det som leveres, et arbeid de gjør på fritiden.

- De har ansvar for blant annet tre barnehjem, 19 barnehager og 21 skoler i omlandet. I tillegg kommer alle familiene, sier Bakke.

158 familier

Høsten 2014 fikk 543 barn, 10 skoler, tre eldre enslige, seks barnehager og 158 familier hjelp.

- Grunnlaget for vår tur er Byttesentralen som to ganger i året avholder «åpent hus» for alle som ønsker å bytte bort eller selge eller kjøpe barnetøy, eller annet utstyr på Åreppen skole på Kløfta.

- De tingene som ikke blir byttet bort eller solgt, får vi overta gratis, sier Bakke.

LES OGSÅ: Gjenglemte ting gleder barn i Litauen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.