Onsdag stoppet Statens vegvesen to trailere i kontroll på trafikkstasjonen på Jessheim. Begge sjåførene blir anmeldt for falsk ID.

– Hver sjåfør har et kjørekort i bilens digitale skriver, som viser kjøre- og hviletider. De som jukser setter inn en annen sjåførs kort når de har brukt opp kjøretiden sin for dagen og egentlig skal hvile, og kjører videre. Det er trafikkfarlig og noe vi misliker sterkt, sier Bjørn Uno Rogneby.

HVERDAG I TRANSPORTBRANSJEN: Kjører omveier for å slippe bommene

Slike brudd blir alltid anmeldt til politiet.

– Vi ser dette jukset altfor ofte, både med norske og utenlandske sjåfører. Det ender med at de får for lite hvile, og slike sjåfører vil vi ikke ha på veien. I tillegg er det et stort problem for de ærlige sjåførene som hviler når de skal. De har ingen mulighet til å frakte lasten så fort som juksemakerne, og sånn sett lider hele transportbransjen under dette, sier han.

De to utenlandske sjåførene kjørte norske biler. Nå er det opp til politijuristene å sette botens størrelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.