Transport mellom steder i et annet land enn der hvor transportøren hører hjemme er i utgangspunktet ikke tillat. Slik transport kalles kabotasje.

Under en kontroll på Minnesund onsdag kveld stoppet Statens vegvesen hele åtte vogntog som kjørte ulovlig kabotasje. 

- Alle kjørte for forskjellige firmaer, melder kontrollørene.

Dermed endte de ulovlige turene i anmeldelser og kjøreforbud.

REGLER

Utenlandske transportører kan dermed  bare frakte gods eller personer mellom to steder i Norge dersom det er spesielle grunner for det. Transportører fra EØS kan likevel utføre midlertidig kabotasje i Norge, etter visse regler: 

Kabotasjen må utføres med samme kjøretøy som ble brukt for den internasjonale transporten inn i landet.

Det kan utføres maksimalt tre kabotasjeturer etter den internasjonale transporten inn i landet.

Lossing etter den siste kabotasjeturen skal finne sted innen sju dager etter at den internasjonale lasten ble levert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.