På landsmøtet møttes over 250 ungdommer fra hele landet for å legge planene for hvordan miljø og klima skal vinne fram i 2016. Og ungdommene lover kamp.

FORNYBART

- Verdens land ble enige om en klimaavtale i Paris, men Norge mangler tiltak som kutter utslipp. Vi blir nødt til å stoppe utdelingen av nye områder til skitten oljeindustri og satse på fornybare ressurser, sier nestleder Tuva Mjelde Refsum, i Nannestad Natur og Ungdom i en pressemelding.

I tillegg til klima er dumping av giftig gruveavfall i norske fjorder en aktuell sak i 2016.

- I fjor fikk gruveselskaper tillatelse til å dumpe giftig gruveavfall i Repparfjorden i Finnmark, og Førdefjorden i Sogn og Fjordane. Norge er ett av kun fem land i verden som tillater denne typen avfallshåndtering, som vil ødelegge livet i fjordene, påpeker Refsum.

Natur og Ungdom mener dette er uakseptabelt, og truer med lenker hvis prosjektene settes i gang.

- Det er skammelig å fylle fjordene med stein og giftige kjemikalier. Fjordene er unike i verdenssammenheng og hjemmet til mange viktige arter. I tillegg er de viktige som matprodusenter. Å tillate gruveavfall i norske fjorder vil ødelegge verdifull natur og fornybare næringer og strider imot alle miljøfaglige råd. Vi vil ikke tillate dette, slår Aurora Helene Vannebo, leder i Nannestad Natur og Ungdom fast.

LES OGSÅ: Krever at politikerne stopper torvuttaket

LES OGSÅ: Statsministeren fikk miljøopprop fra 159 ordførere