På landsmøtet møttes over 250 ungdommer fra hele landet for å legge planene for hvordan miljø og klima skal vinne fram i 2016. Og ungdommene lover kamp.

FORNYBART

- Verdens land ble enige om en klimaavtale i Paris, men Norge mangler tiltak som kutter utslipp. Vi blir nødt til å stoppe utdelingen av nye områder til skitten oljeindustri og satse på fornybare ressurser, sier nestleder Tuva Mjelde Refsum, i Nannestad Natur og Ungdom i en pressemelding.

I tillegg til klima er dumping av giftig gruveavfall i norske fjorder en aktuell sak i 2016.

- I fjor fikk gruveselskaper tillatelse til å dumpe giftig gruveavfall i Repparfjorden i Finnmark, og Førdefjorden i Sogn og Fjordane. Norge er ett av kun fem land i verden som tillater denne typen avfallshåndtering, som vil ødelegge livet i fjordene, påpeker Refsum.

Natur og Ungdom mener dette er uakseptabelt, og truer med lenker hvis prosjektene settes i gang.

- Det er skammelig å fylle fjordene med stein og giftige kjemikalier. Fjordene er unike i verdenssammenheng og hjemmet til mange viktige arter. I tillegg er de viktige som matprodusenter. Å tillate gruveavfall i norske fjorder vil ødelegge verdifull natur og fornybare næringer og strider imot alle miljøfaglige råd. Vi vil ikke tillate dette, slår Aurora Helene Vannebo, leder i Nannestad Natur og Ungdom fast.

LES OGSÅ: Krever at politikerne stopper torvuttaket

LES OGSÅ: Statsministeren fikk miljøopprop fra 159 ordførere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.