• GENERAL: Odd Blakkisrud holder liv i den tradisjonsrike løpskarusellen i Nannestad.

Nå er det igjen tid for å melde seg på, og det blir som alltid flotte premier. Barna får hver sitt porselenskrus, og årets motiv er en hare malt av Toril Blakkisrud.

Det er samme motiv også på keramikkplaketten for de voksne deltakerne.

HAR VÆRT TRUET

Langtrampen har ved flere anledninger vært på nippet til å bli lagt ned, men med Odd Blakkisrud i spissen har man klart å holde liv i den populære løpskarusellen.

Da Langtrampen ble startet var det andre distanser, blant dem en runde i Romeriksåsen på 30 kilometer – kalt Dreper’n.

Etter hvert som det ble færre som deltok ble løpsstrukturen endret.

LØP ELLER GÅ

Deltakerne kan velge mellom å løpe Bidsler- og Preståsen-runden, som utgjør lang løype på 10,5 kilometer. Kort løype er Preståsen-runden på 5,6 kilometer.

– Vi har også en trim- eller gåklasse uten tidtaking, sier Langtrampen-general Odd Blakkisrud.

Alle som fullfører tre av fire løp mottar en flott plakett. Disse er nummererte og har blitt en samleserie for mange.

– Det er ikke så mange slike arrangementer på Øvre Romerike, og slik premiering finnes etter hva jeg vet heller ikke noen andre steder i hele landet vårt. De siste åra har det vært dyremotiv på premiene, og dette har vært populært. Neste år blir det 40. gang for Langtrampen. Etter dette er det nok mer usikkert om vi fortsetter å arranger, sier Blakkisrud.

Han viser til at barnekarusellen ble en suksess fra det første året.

– Det var i 2011. Da fikk vi plutselig 200 nye deltakere, og dette er veldig hyggelig, sier Blakkisrud.

FRA 200 METER

Barna kan løpe distansene 200 meter, 800 meter, to kilometer og fem kilometer.

Løpsdager er 31. mai, 21. juni, 23. august og 13. september. Startnumre blir delt ut før første løp, og beholdes av deltakerne gjennom hele karusellen.

Alle barna får også en is etter hvert løp.

– De som ønsker mer informasjon kan ta kontakt, sier Blakkisrud.

LES OGSÅ: Utfordringer for alle under nytt mosjonsløp ved LHL-sykehuset

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.