Den siktede mannen på 38 år var tirsdag i politiavhør hvor han knytter seg selv til stedet og handlingen. Den avdøde kvinnen er ikke endelig identifisert.

– Vi begynner å se et hendelsesforløp, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Andreas Christiansen.

Mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen, gikk i går ut i mediene og bekreftet at de to var kjærester.

– Han er svært nedbrutt, preget og lei seg, sier han.

KNIV, IKKE SKUDD

Flere medierhevdet tirsdag at kvinnen ble skutt. Dette avkrefter politiet.

– Vi har tatt beslag i en kniv, som vi antar vi er drapsvåpenet. Jeg kan samtidig avkrefte at det er snakk om bruk av skytevåpen, som det har vært spekulasjoner om, påpeker Christiansen.

Den drepte kvinnen blir obdusert tirsdag.

– Vi har en klar formening om hvem den avdøde kvinnen er, men venter på identifisering. Den siktede er norsk statsborger med iransk bakgrunn. Jeg kan videre bekrefte at vi jobber med at det er en relasjon mellom avdøde og siktede, hvor de har kjent hverandre over noe tid, sier Christiansen.

Omfattende etterforskning

I løpet av tirsdag gjennomførte politiet mye etterforsking uten det var gitt opplysninger om disse til publikum via media.

– Vi valgte bevisst å holde tilbake den informasjonen vi hadde for at bevis ikke skulle bli ødelagt. Det ble gjennomført flere vitneavhør og foretatt tekniske undersøkelser, samt gjort flere beslag som vi allerede har begynt å gå igjennom. Etterforskningen har så langt gitt oss et bilde av et mulig hendelsesforløp, men av hensyn til den videre etterforskningen er det for tidlig å gå i detaljer om dette nå. Vi har ingen mistanke om at det er flere gjerningspersoner, sier politiadvokat Andreas Christiansen.

LES OGSÅ: Eidsvoll får politihjelp

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.